Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kuvataiteen opettajien hautumassa olleet teokset nähtävillä Pinellassa

Turun ammattikorkeakoulu

Kuvataiteen opettajien hautumassa olleet teokset nähtävillä Pinellassa

Tiedote.
Julkaistu: 31.03.2016 klo 11:18
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Huhti-toukokuun ajan ravintola Pinellassa on nähtävillä Turun AMK:n Taideakatemian kuvataiteen opettajien taideteoksia. (art) Becoming -näyttely herättää henkiin opettajien ”pöytälaatikkoteokset”, jotka aiemmin ovat jääneet heidän muiden töidensä varjoon.

- Joskus on hyvä ottaa etäisyyttä omiin taideteoksiinsa ja jättää ne niin sanotusti hautumaan. Pöytälaatikkoon ja nurkkaan jätetyt teokset voi ajan myötä oppia näkemään uudessa valossa, kokee Taideakatemiassa kuvataidetta opettava Eero Merimaa.

Merimaa itse jätti Kuun Vaarojen merta esittävän Mare Crisium -teoksensa kahdeksi vuodeksi lojumaan oman onnensa nojaan ja palasi sen pariin vasta hiljattain miettiessään Pinellan keväiselle taidenäyttelylle yhteistä teemaa. Hän työsti teosta eteenpäin, ja ryhtyi pohtimaan, miksei sitä voisi asettaa näytteille yhdessä vastaavanlaisten ”unohdettujen” luomusten kanssa.

- Minua on jo pidemmän aikaa kiinnostanut tarkastella niin sanottua ylijäämämateriaalia, jota syntyy taideteoksia, luonnoksia ja erilaisia kokeiluja tehdessä. Pyysin opettajakollegoita etsimään laatikoistaan töitä, jotka ovat jääneet toisten taideteosten varjoon.

Näytteillä laaja kirjo erityyppisiä taideteoksia

Pinella Contemporary Art & Collaboration on Taideakatemian ja ravintola Pinellan taideyhteistyökonsepti, jolla pyritään tarjoamaan kuvataiteen opiskelijoille uudentyyppinen ympäristö esitellä teoksiaan. Näyttelyitä on syksystä alkaen tuotettu yhteistyössä ravintolan henkilökunnan kanssa, opiskelijoiden omina tuotantoina sekä opettajien ja opiskelijoiden yhteistyönä. Nyt opettajat ovat valjastaneet Pinellan seinät yksin omaan käyttöönsä.

(art) Becoming -näyttelyssä on nähtävillä Taideakatemian valokuvauksen, maalauksen, kuvanveiston ja grafiikan opettajien luomuksia. Tarjolla on monipuolinen kattaus erilaisia ja eri tekniikoilla toteutettuja taideteoksia.

Näyttelyn avajaisia vietetään ravintola Pinellassa torstaina 31.3. klo 17–18. Teokset ovat nähtävillä Pinellassa toukokuun loppuun saakka, osoitteessa Vanha Suurtori 2, 20100 Turku. Pinellan aukioloajat: ti-to klo 17–23; pe-la klo 16–01; su-ma suljettu.

Liite: Kuva Ville Kosken teoksesta Desert Parking Lot

Lisätiedot:

Eero Merimaa
kuvataiteen opettaja
050 598 5281
eero.merimaa@turkuamk.fi

Liitetiedostot

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs