Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kuvanveistäjän kädet eivät ole enää kipsissä

Turun ammattikorkeakoulu

Kuvanveistäjän kädet eivät ole enää kipsissä

Tiedote.
Julkaistu: 06.11.2014 klo 16:26
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Millaista on moderni kuvanveisto? Seitsemän kuvataiteen opiskelijaa kokosivat teoksensa yhteen ja avaavat 11.11. näyttelyn Taideakatemian Köysiratagalleriaan. Teokset on koottu esimerkiksi tekstiilistä, valosta ja videosta. Osassa teoksia on myös liikettä.

– Perinteinen kuvanveisto taitaa olla aika harvinaista nykyään. Ennen ei ollut niin paljon materiaaleja käytettävissä kuin nykyään. Veistämiseen suhtauduttiin myös hyvin akateemisesti, Anna-Kaisa Vuonokari pohtii.

Minna Ihalainen, Anne Kantola, Mira Kjemo, Anni Saijonkivi, Iiris Sointu, Oona Virtanen ja Anna-Kaisa Vuonokari ovat Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian opiskelijoita eri vuosikursseilta.

Heidän näyttelynsä teemana on katve, valo ja varjo. Ne ovat tärkeitä elementtejä veistäjille, jotka luovat teokset tyhjästä.

– Kun luon kolmiulotteisen teoksen, valo ja varjo tuo sille muodon. Nämä asiat yhdistävät meidän kaikkien teoksia, Vuonokari kertoo.

Vuonokarin teokset ovat piirustuksen pohjalta valuraudasta väännettyjä teoksia. Teosten kolmiulotteisuus kiehtoo Vuonokaria.

– Materiaali on minulle tärkeää. Kova ja karhea materiaali saa tuntua käsissä. Teos saa olla konkreettisesti läsnä, kun työstän sitä.

 

 

Köysiratagalleria Linnankatu 56, sisäänkäynti Varvintorilta pyöreästä portaikosta.

Näyttely on avoinna 12.–21.11.2014 arkipäivisin klo 12–17.

Avajaiset 11.11.2014 klo 17–20.

Torstaina 13.11.2014 Taideakatemian yö-tapahtumassa näyttely on auki klo 22.00 saakka

 

Lisätietoja:

Oona Virtanen, oona.er.virtanen@students.turkuamk.fi 0503786258

Anna-Kaisa Vuonokari, anna-kaisa.vuonokari@students.turkuamk.fi 0458769090

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs