Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kutsu: Renessanssi. Nyt! -näyttelyn lehdistötilaisuus Kansallismuseossa ke 21.9. klo 11.

Kansallismuseo

Kutsu: Renessanssi. Nyt! -näyttelyn lehdistötilaisuus Kansallismuseossa ke 21.9. klo 11.

Tiedote.
Julkaistu: 13.09.2016 klo 13:14
Julkaisija: Kansallismuseo

Tervetuloa Renessanssi. Nyt! - Rafaelista Tizianiin -näyttelyn lehdistötilaisuuteen Kansallismuseoon keskiviikkona 21.9. klo 11 alkaen.

Näyttelyyn tulee esille noin 45 teosta italialaisilta renessanssi-taiteilijoilta. Teokset ovat vuosilta 1500–1600 ja ne ovat ensi kertaa nähtävissä Suomessa. Lisäksi esille tulee aikakauden esineistöä muun muassa Kansallismuseon kokoelmista.

Näyttelyyn tulee esille töitä yli 20 eri mestarilta. Ensimmäistä kertaa Suomessa voi tutustua esimerkiksi Rafaelin maalauksiin. Rafael ja Tizian kuuluvat Leonardo da Vincin ja Michelangelon ohella italialaisen renessanssimaalauksen suurimpiin nimiin. Näyttelyssä on esillä myös muitten huomattavien taiteilijoiden kuten Lorenzo Lotton, Tintoretton, Girolamo Romaninon ja Giovanni Battista Moronin maalauksia.

Puheenvuorot:

Ylijohtaja Elina Anttila, Kansallismuseo
Italian suurlähettiläs, Gabriele Altana
Pääjohtaja Luigi Di Corato, Fondazione Brescia Musei


Kahvitarjoilu.

Tervetuloa!

Kansallismuseo
Mannerheimintie 34, 00100 Helsinki
www.kansallismuseo.fi

 Lisätietoja ja kuvapankki:

Juuli Bister, viestintäkoordinaattori: juuli.bister@kansallismuseo.fi
Kuvapankki

 

Näyttelyn maalaukset ovat pääosin Pinacoteca Museo Tosio Martinengosta Bresciasta, joka on osa Fondazione Brescia Museita. Näyttelyn tuottajana toimii StArt, näyttelyn italialaisina kuraattoreina toimivat Elena Lucchesi Ragni ja Luigi Di Corato, suomalaisena kuraattorina Minerva Keltanen. Suomessa toteutusta on tukenut Italian kulttuuri-instituutti. Italian suurlähetystö toimii näyttelyn suojelijana. 

Kansallismuseon museoperheeseen kuuluu seitsemän museota ja kaksi linnaa - Kansallismuseo, Kulttuurien museo (toiminta jatkuu Kansallismuseossa), Suomen merimuseo, Seurasaaren ulkomuseo, Tamminiemi, Hvitträsk, Louhisaari, Olavinlinna ja Hämeen linna.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs