Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kutsu Lisää keltaista -taidekirjan julkaisutilaisuuteen

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Kutsu Lisää keltaista -taidekirjan julkaisutilaisuuteen

Kutsu.
Julkaistu: 07.12.2015 klo 13:46
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Julkaisu avaa näkökulmia kuvataiteen opettajien osaamiseen

Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) kuvataiteen opettajien näyttely on järjestetty perinteisesti viiden vuoden välein. Lisää keltaista on neljäs Kankaanpään kuvataiteen opettajien yhteisnäyttely. Näyttely oli tutustuttavissa Taidekoulun galleriassa aiemmin tänä syksynä. Näyttelyn nimi maalaa toiveen tuoda taiteen keinoin positiivisuutta joskus näköalattomaan ja harmaaseen arkeen.  

Näyttelyyn liittyen on tehty myös julkaisu. Julkaisun nimi on niin ikään Lisää keltaista. Se tuo näyttelydokumentaatiota laajemmin esiin kuvataiteen opettajien osaamista. Siinä kuullaan ajatuksia töiden takaa ja avataan näkökulmia myös mm. taiteen tutkimus- ja kehittämistoimintaan sekä taidetyön merkityksellistämiseen. Perinteisemmän taiteen lisäksi julkaisussa päästään kurkistamaan myös esitystaiteen maailmaan. Julkaisu vastaa osaltaan julkisuudessa käytyyn keskusteluun, onko ammattikorkeakouluilla kykyä huolehtia kuvataiteen opetuksen kehittämisestä.

- On hienoa, että saimme toteuttaa tämän kuvataiteen 50-vuotisjuhlavuoteen liittyvän hankkeen. Tämä edesauttaa myös opettajien työn kehittämistä edelleen, kertoo julkaisun toimittaja, lehtori Matti Velhonoja.

Kirja julkistetaan keskiviikkona 9.12. klo 13 alkavassa tilaisuudessa SAMKin kuvataiteen kampuksella (Paasikivenkatu 24). Tilaisuudessa on mukana koko näyttelytiimi. Median edustajat ovat tervetulleita julkistamistilaisuuteen.

Näyttelyn taiteilijat: Ulla Karsikas, Aapo Korkeaoja, Pertti Mäkinen, Jalo Porkkala, Esko Railo, Petri Rummukainen ja Heli Ryhänen

Lisätiedot:

Lehtori, tiimivastaava Matti Velhonoja, p. 044 710 6192, matti.velhonoja@samk.fi

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs