Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kutsu lehdistötilaisuuteen: Camilla Vuorenmaa / Meri erottaa meidät -näyttely avautuu EMMAssa 10.2.

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Kutsu lehdistötilaisuuteen: Camilla Vuorenmaa / Meri erottaa meidät -näyttely avautuu EMMAssa 10.2.

Kutsu.
Julkaistu: 26.01.2016 klo 10:45
Julkaisija: EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Kutsu lehdistötilaisuuteen.

Aika: Tiistai 9.2.2016 klo 11

Paikka: EMMA - Espoon modernin taiteen museo, näyttelytila 2. kerros, Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5, Espoo, Tapiola

EMMA - Espoon modernin taiteen museo kutsuu median edustajat 10.2.2016 avautuvan Camilla Vuorenmaan Meri erottaa meidät -näyttelyn lehdistötilaisuuteen EMMAan 9.2. klo 11. Näyttely on esillä 17.4.2016 asti.

Lehdistötilaisuudessa medialla on mahdollisuus kuulla ja haastatella taiteilija Camilla Vuorenmaata, näyttelyn kuraattoria Tiina Penttilää, EMMAn museojohtajaa Pilvi Kalhamaa sekä tutustua näyttelyyn ennakkoon. 

 

Camilla Vuorenmaa / Meri erottaa meidät:

EMMAssa avautuu 10.2.2016 järjestyksessään toinen Suomen taideakatemian palkintonäyttely. Keväällä 2015 taideakatemian palkinnon saanut, puupintaa maalaavan ja kaivertavan Camilla Vuorenmaan (1979) omaleimaisessa ja siloittelemattomassa kädenjäljessä yhdistyvät herkkä ja voimallinen ilmaisu. Hän on käsitellyt viimeaikoina teoksissaan ihmisyyttä erilaisten myyttien ja tarinoiden kautta. Vuorenmaa on valmistunut Kuvataideakatemian maalaustaiteen osastolta vuonna 2005. Teoksissaan hän on työstänyt puuta vuodesta 2010. 

Ihmistä ja ihmisyyttä kuvaava taiteilija poimii aiheet teoksiinsa aikakauslehdistä, kirjoista ja valokuvaamalla näkemäänsä. Tehdessään teoksia EMMAn näyttelyyn Vuorenmaalle tuli entistä tärkeämmäksi kohdata ja havainnoida kuvattaviaan autenttisissa tilanteissa ja ympäristöissä. Punainen lanka näyttelylle löytyi taiteilijan ollessa residenssitaiteilijana Islannissa syksyllä 2015. Vuorenmaa pääsi tuolloin islantilaiselle kalastusalukselle havainnoimaan kalastajien työtä merelle ja perimmäisten kysymysten äärelle. Meri erottaa ja yhdistää ihmisiä, samoin ihmiset tekevät toisilleen.

 

***

Ennen Vuorenmaan näyttelyn lehdistötilaisuutta EMMAssa järjestetään Ad Reinhardtin Art Vs History -näyttelyn lehdistötilaisuus klo 10, jossa medialla on mahdollisuus kuulla ja haastatella näyttelyn kuraattoria ja Malmön Taidehallin johtajaa Diana Baldonia, EMMAn intendenttiä Päivi Talasmaata ja EMMAn museojohtajaa Pilvi Kalhamaa sekä tutustua näyttelyyn ennakkoon. 

 

Ilmoittautuminen: Toivomme median edustajien ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen: tiina.hautala@emma.museum

 

Kuvamateriaali: http://kuvat.emma.museum/kuvat/Lehdistokuvat-Press/Camilla+Vuorenmaa/

salasana: emmamuseum

Näyttelystä EMMAn nettisivuilla: http://www.emma.museum/vuorenmaa

 

Lisätietoja lehdistötilaisuudesta:

Tiina Hautala, markkinointi- ja viestintäkoordinaattori, EMMA
tiina.hautala@emma.museum p. 043 826 7350

Lisätietoja näyttelystä:

Tiina Penttilä, amanuenssi, EMMA
tiina.penttila@emma.museum p. 046 877 2420

Pilvi Kalhama, museonjohtaja, EMMA
pilvi.kalhama@emma.museum p. 040 533 4070

EMMA - Espoon modernin taiteen museo on yksi Suomen merkittävimmistä taidemuseoista. EMMAn näyttelytilat on jaettu Saastamoisen säätiön taidekokoelman sekä vaihtuvien näyttelyiden kesken. EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs