Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kutsu Jyväskylän Kankaan taideaamiaiselle

Skanska Oy

Kutsu Jyväskylän Kankaan taideaamiaiselle

Kutsu.
Julkaistu: 11.01.2016 klo 11:00
Julkaisija: Skanska Oy

Tervetuloa taideaamiaiselle Kankaan pergamenttihalliin keskiviikkona 20.1.2016 klo 9.00 kuulemaan lisää Kankaan kuulumisia ja tapaamaan taiteilija Anna Ruth, joka on valittu Skanskan ensimmäisen alueelle rakennettavan asuntohankkeen As. Oy Jyväskylän Rainan taiteilijaksi. Kankaan pergamenttihallin osoite on Kympinkatu 3, Jyväskylä. Tilaisuus päättyy noin klo 10.30.

Jyväskylän Kangas on hyvä esimerkki siitä, miten kaupunkiympäristö uusiutuu ja kehittyy. Entinen paperitehtaan alue muuttuu vähitellen eläväksi kaupunginosaksi. Tärkeä elementti uuden identiteetin rakentumisessa on taide ja kulttuuri. Kankaalla on käytössä prosenttikulttuurimalli. Se tarkoittaa, että noin yksi prosentti Kankaan tontinmyyntituloista sekä erityyppisen rakentamisen kustannuksista ohjataan Kankaan kulttuurin edistämiseen.

Skanskan avaus asiassa on taiteen tuominen mukaan Skanska Kotien asuntokohteen As. Oy Jyväskylän Rainan suunnitteluun. Taide tulee profiloimaan rakennuksen ja siitä tulee yksi maamerkki alueella.

Anna Ruth on kanadalainen taiteilija, joka on valmistunut taiteen maisteriksi Ranskassa, mutta asuu ja työskentelee Jyväskylässä. Hänellä on ollut lukuisia yksityis- ja ryhmänäyttelyitä sekä Suomessa että ulkomailla. Anna Ruth ja hänen miehensä Juho Jäppinen palkittiin vuonna 2015 Keski-Pohjolan kulttuuripalkinnolla. Yhdessä he koordinoivat lukuisia poikkitaiteellisia tapahtumia Jyväskylässä. Anna Ruth on mm. Jyväskylän taiteilijaseuran sekä valtakunnallisen Muu ry:n jäsen.

Tilaisuuden puheenvuorot

Avaus: Hankejohtaja Anne Sandelin, Jyväskylän kaupunki ja yksikönjohtaja Jorma Mustakangas, Skanska

Prosenttikulttuurin toteutus Jyväskylän Kankaalla: Läänintaiteilija Kirsi Pitkänen ja kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen

Ajatuksia rakennukseen integroidun taideteoksen synnystä: Taiteilija Anna Ruth ja arkkitehdit Sampo Ojala sekä Sasu Alasentie

 

Lämpimästi tervetuloa!

Jorma Mustakangas, Skanska                               

Anne Sandelin, Jyväskylän kaupunki

 

Lisätietoja tilaisuudesta: Kankaan alueen hankekehityspäällikkö Noora Sokero, puh. 0400 976 904, noora.sokero[at]skanska.fi. Pyydämme ilmoittautumisia Noora Sokerolle viimeistään perjantaina 15.1.2016.  

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.

http://www.skanska.fi

http://www.twitter.com/skanskafinland

http://www.facebook.com/skanskafinland

http://www.skanska.fi/blogit

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs