Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kun näen –konsertti Lahden pääkirjastossa

Lahden kaupunki

Kun näen –konsertti Lahden pääkirjastossa

Tiedote.
Julkaistu: 25.08.2016 klo 15:00
Julkaisija: Lahden kaupunki

Säveltäjä Kaj Chydenius ja näyttelijä-laulaja Ritva Sorvali esiintyvät Lahden pääkirjaston auditoriossa maanantaina 5.syyskuuta klo 18.  

Sorvali on lahtelaisen Teatteri Vanhan Jukon perustajajäsen ja työskenteli siellä 15 vuotta. Tällä hetkellä hän näyttelee Lahden kaupunginteatterissa. Hän on mukana muun muassa näytelmässä Rakkaudesta minuun ja on saanut roolisuorituksestaan erittäin kiittäviä arvioita. Vuonna 2010 Ritva Sorvali valittiin Vuoden naisnäyttelijäksi. Näyttelijäntyönsä ohella Sorvali tekee laulukonsertteja.

Kaj Chydenius tunnetaan nimenomaan laulusäveltäjänä. Hän on tehnyt useita tuhansia lauluja suomalaisten runoilijoiden teksteihin, lisäksi hän on säveltänyt myös vieraskielisiä runoja. Laulumusiikin elementtejä ovat yhtä hyvin romanttinen yksinlaulu ja lied, kansanlaulut ja iskelmät kuin brechtiläinen poliittinen laulu ja kansainvälinen chanson. Kuoro- ja kamarimusiikkiteokset kuten pari oratoriota ja kantaattia täydentävät säveltäjänkuvaa.Chydenius on saanut Pro Finlandia -palkinnon 1996 ja säveltaiteen valtionpalkinnon 2006.

Kaj Chydenius ja Ritva Sorvali ovat koonneet Chydeniuksen lauluista uuden kokonaisuuden otsikolla Kun näen. Konsertissa ollaan ihmisyyden peruskysymysten äärellä. Teemoina ovat muun muassa elämä ja kuolema, rakkaus ja ero, kiihko ja tyyneys sekä vapaus ja sitoutuminen. Ohjelmassa kuullaan klassikkorunoilijoiden kuten Leino, Hellaakoski ja Sarkia lisäksi myös nykyrunoilijoiden, esimerkiksi Taposen, Mikkolan ja Oksasen tekstejä. Tässä konsertissa saa kantaesityksensä Emil Elon työväenruno Veljiksi kaikki.

 

Tilaisuuteen on sisäänpääsy ainoastaan maksuttomilla paikkanumeroilla, joita aletaan jakaa kirjaston aulassa konserttipäivänä klo 17.

Lisätiedot 29.8. alkaen:

Tarja Turunen                                        
kirjastovirkailija / kirjallisuus- ja tietopalvelut
Lahden kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto                                
p. 044-416 4063

tarja.turunen@lahti.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs