Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kulturen intar Vasa under Konstens natt

Vaasan kaupunki

Kulturen intar Vasa under Konstens natt

Pressmeddelande.
Publicerad: 03.08.2016 kl. 10:30
Utgivare: Vaasan kaupunki

Torsdag 11.8 under Konstens natt får vi igen uppleva ett mångsidigt utbud av konst i olika former. Precis som tidigare pågår programmet hela dagen och fortsätter ända in på småtimmarna. Stadsfestivalen, som firar sitt 25-årsjubileum, erbjuder utöver det sedan tidigare bekanta programmet även nya erfarenheter.

De centrala evenemangsplatserna är också det här året Vasa torg, gågatan, kasernområdet, stadsbiblioteket, stadshusparken och teatrarna. Även i Sandviken och Bockska hörnet arrangeras program.

En nyhet är Museistråket, som delvis slingrar sig längs stranden och längs vilket man förutom med Österbottens museums, Kuntsis museums för modern konst, Tikanojas konsthems och Vasa konsthalls utbud också kan bekanta sig med Korsholms museers och världsarvsområdets program.

Mångsidigt program för alla åldrar

Konstens natt bjuder på bl.a. teater, konserter, film utomhus, musik i olika genrer, program för barn, performanser och mycket annat.

- Det är härligt när festivalen har nått den här åldern och att det på alla håll ordnas högklassigt program för så många smaker som möjligt, gläder sig kulturplanerare Leena Nyqvist, som hör till Konstens natts arrangörer.

På Kasern området ordnas bl.a. mycket program som riktas till barnen. I Kasern 11 bygger TaiKon en äventyrsbana för barn och där kan man i olika non-stop-verkstäder i olika konstämnen. TaiKon ordnar konstverkstäder också på torget. På Kasern 13:s scen uppträder Teatern Klingande Grodan både på finska och svenska. I Kasernparken ordnas ledd ridning och på Kaserntorget matchshow för hundar. På Kulturhuset Fannys gård erbjuds vid lunchtid möjlighet att sista gången för i sommar njuta av Vaasa Picnics program; även pyssel och försäljning av kaffe utlovas och senare mot kvällen plättstekning samt olika dans- och musikuppträdanden.

I Sandviksparken kan man vid Bike-In-evenemanget se film utomhus och samtidigt t.ex. avnjuta en picknick.

I ungdomsgården Kultsa ordnas dansföreställningar på eftermiddagen och tidigare på kvällen samt pysselverkstäder och annat program som lämpar sig för alla åldrar. På kvällen uppträder en youtubare och olika band i Kultsa.

På gågatan intill Frihetsstatyn finns ett kaktält, där det med början kl. 16.30 serveras en hela 25 meter lång kaka som man låtit göra för att fira 25-årsjubileet för Konstens natt! En bit av kakan kostar 2 €.

Det går också att uppleva stämningen på Konstens natt på distans

Konstens natt kan man uppleva var man än befinner sig i världen. Liksom i fjol sänder Yle direkt från torget på webben kl. 18-19. Kulturcentrets periskopare cirkulerar mellan olika evenemangsplatser och gör livesändningar i sex timmar via Periscopeappen.

Konstens natt -programmet kompletteras fortgående; den senaste versionen av programmet finns här: www.vaasa.fi/sv/evenemang/konstens-natt/program

Såsom tidigare finns programmet också i Konstens natts mobilkartapp, där evenemangsplatser, tidtabeller och adresser finns utmärkta på kartan. Mobilkartappen hittar du via länken www.vaasa.fi/sv/konstens-natt-appen-med-mobilkarta.

Ytterligare upplysningar:

Kulturplanerare Leena Nyqvist, Vasa stad, Kulturcentret, tfn 0400 668197, e-post

Foto: Johan Hagström

Bilagor

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

www.vasa.fi

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs