Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kulttuurirahaston uusi tukimuoto kannustaa laajoihin ja uudistaviin taidehankkeisiin

Suomen Kulttuurirahasto

Kulttuurirahaston uusi tukimuoto kannustaa laajoihin ja uudistaviin taidehankkeisiin

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2015 klo 11:31
Julkaisija: Suomen Kulttuurirahasto

Tiedote 3.12.2015
Vapaa julkaistavaksi.

Taide²-apurahaa voivat hakea myös julkiset taidelaitokset.

Suomen Kulttuurirahasto alkaa vuonna 2016 myöntää uudenlaista, suuriin taidehankkeisiin tarkoitettua apurahaa. Uusi Taide²-apuraha on tarkoitettu taiteellista tuotantoa uudistaviin hankkeisiin, jotka pyrkivät monipuolistamaan ja parantamaan taiteen laatua sekä laajentamaan taiteen yleisöpohjaa. Yhdelle hankkeelle voidaan myöntää 100 000–200 000 euroa.

Apurahaa voivat hakea muun muassa taiteen alan rekisteröidyt yhdistykset ja säätiöt sekä poikkeuksellisesti myös julkiset taidelaitokset ja taiteen alan yritykset, halutessaan yhteistyössä keskenään tai vapaiden toimijoiden kanssa. Apurahaa eivät voi hakea yksityishenkilöt tai työryhmät yksinään.  

- Apurahalla halutaan mahdollistaa laaja-alainen yhteistyö erilaisten toimijoiden välillä, ja siksi haku avataan myös taidealan julkisrahoitteisille laitoksille. Toiveena on, että rahoituksen avulla saataisiin luotua pysyviä yhteistyön malleja taidekentälle, kertoo erityisasiantuntija Johanna Ruohonen.

Taide²-apurahalla halutaan tarjota taiteen tekijöille mahdollisuus pitkäaikaiseen suunnittelutyöhön ja suurten hankkeiden toteutukseen. Tavoitteena on tehdä taiteesta entistä kiinnostavampaa laajan yleisön silmissä.

Apurahan hakumenettely on kaksivaiheinen: ensimmäisellä hakukierroksella enintään kymmenen kiinnostavaa hanketta valitaan jatkokehittelyyn.  Vasta tämän jälkeen tehdään rahoituspäätökset.

Uusi apurahan ensimmäinen hakukierros on 15.2.–11.32016. Rahoitettavista hankkeista päätetään elokuussa 2016.

Lisätietoa:

Erityisasiantuntija Johanna Ruohonen
09 6128 1247, 040 516 3475, johanna.ruohonen@skr.fi

www.skr.fi/taidetoiseen

Suomen Kulttuurirahasto on yksityinen säätiö. Se tukee maamme kulttuurielämää myöntämällä apurahoja keskusrahastosta ja 17 maakuntarahastosta tieteen, taiteen ja kulttuurielämän eri aloilla toimiville henkilöille ja yhteisöille. Kulttuurirahastolla on myös omaa kulttuuritoimintaa. Lisätiedot osoitteesta www.skr.fi.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs