Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kulttuurirahastolta uusi apuraha taiteilijoille

Suomen Kulttuurirahasto

Kulttuurirahastolta uusi apuraha taiteilijoille

Tiedote.
Julkaistu: 17.09.2014 klo 09:24
Julkaisija: Suomen Kulttuurirahasto

Suomen Kulttuurirahaston keskusrahaston apurahojen haku alkaa 1.10.2014. Apurahoja on jaossa 23,5 miljoonaa euroa. Kokovuotisen työskentelyapurahan suuruus nousee 24 000 euroon.

Uutena tukimuotona Kulttuurirahasto tarjoaa erityisapurahan ”Taidetta hoitolaitoksiin”. Tukimuodon tarkoituksena on edistää hoitoa tai erityistä tukea tarvitsevien ihmisten elämänlaatua taiteen tai soveltavan taiteen keinoin. Hanke voi toteutua niin hoito- ja hoivalaitoksissa kuin niiden ulkopuolellakin ympäristöissä, joissa se ei ole tavanomaista. Mahdollisia kohteita ovat esimerkiksi palvelutalot, vankilat, vastaanottokeskukset, lastensuojelun yksiköt ja kotona asuvat ikäihmiset.

Taidetta hoitolaitoksiin -erityisapurahaa voivat hakea taiteilijat, työryhmät ja yhteisöt. Hankkeen tulisi lisätä taiteen merkitystä toimintaympäristön arjessa ja sillä tulisi olla edellytykset tuottaa pysyviä vaikutuksia. Taidetta hoitolaitoksiin -hankkeiden toteuttajien tulee myös ymmärtää hoitoa ja tukea tarvitsevien yksilöiden ja ryhmien erityistarpeet ja hyödyntää tätä ymmärrystä ihmisten tasa-arvoisena kohtaamisena.

Katapultti-apurahat uusille avauksille

Kaikilla taiteen aloilla voi myös tänä vuonna hakea Katapultti-apurahaa, joka on tarkoitettu taiteilijaryhmille, yhteisöille ja yhdistyksille edistämään ja uudistamaan taiteenalansa tai sen osa-alueen asemaa kansallisesti tai kansainvälisesti. Tavoitteena on, että rahoitetut hankkeet johtaisivat alan tai sen toimintaedellytysten merkittävään vahvistumiseen tai vähemmälle huomiolle jääneen taidealan näkyvyyden tai aseman pysyvään paranemiseen. Katapultti-apurahoja voidaan vuonna 2015 myöntää 1-2. Yksittäisen hankkeen kokonaisrahoitus Kulttuurirahastosta voi olla enintään 200 000 euroa ja kesto enintään kolme vuotta.

Kulttuurirahaston keskusrahastosta myönnettävän apurahan alaraja on 3 000 euroa.  Myönnetyt apurahat julkistetaan Kulttuurirahaston vuosijuhlassa 27.2.2015.

Hakuohjeet ja -lomakkeet ovat verkossa osoitteessa www.skr.fi/apurahat. Haku päättyy 31.10.2014.

Infotilaisuus apurahoista pidetään Helsingissä Ateneum-salissa (Kaivokatu 2) torstaina 9.10. klo 14.30 alkaen. Kulttuurirahasto on mukana myös Säätiöpäivä-tapahtumassa Sanomatalon Mediatorilla keskiviikkona 1.10. klo 16-18.

 

Lisätiedot:

www.skr.fi/apurahat

twitter.com/skr_fi

Asiamies Juhana Lassila, puh. 09 6128 1230

Kulttuurisihteeri Jaana Leivo, puh. 09 6128 1235

apurahainfo@skr.fi

Suomen Kulttuurirahasto on yksityinen säätiö. Se tukee maamme kulttuurielämää myöntämällä apurahoja keskusrahastosta ja 17 maakuntarahastosta tieteen, taiteen ja kulttuurielämän eri aloilla toimiville henkilöille ja yhteisöille. Kulttuurirahastolla on myös omaa kulttuuritoimintaa. Lisätiedot osoitteesta www.skr.fi.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs