Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kulttuurikeskuksen Mörköooppera oli jymymenestys

Lahden kaupunki

Kulttuurikeskuksen Mörköooppera oli jymymenestys

Tiedote.
Julkaistu: 07.07.2014 klo 12:40
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kulttuurikeskuksen kesänäytelmänä esitettiin tänä kesänä lapsiperheille suunnattu Marjatta Pokelan säveltämä, sanoittama ja ideoima Mörköooppera. Näytelmän ohjasi Lahden Nuorisoteatterin Markus Karekallas.

 

Kaikki Mörköoopperan näytökset myytiin loppuun, ja kävijöitä oli kymmenessä esityksessä yhteensä 1550.

 

Kun mukaan lasketaan lapsille suunnatut ilmaiskonsertit Kesäkarnevaaleilla, keskustan päiväkotilapsille tarjotut esiintymiset kaupunginteatterin edustalla ja konsertit Lehtiojan palvelutalossa, nousee kesän yleisömäärä yli kahden tuhannen.

 

Näytelmä sai osakseen kiittävää palautetta. Esitystä pidettiin lahjakkaiden nuorten hienona tulkintana. Kiitosta saivat etenkin Tomas Takolanderin ja Sanna Parviaisen oivaltavat sovitukset sekä rajoja ylittävä tiimityöskentely muusikoiden, akrobaattien ja näyttelijöiden välillä. Mörköoopperan vastaava tuottaja, kulttuuriasianpäällikkö Matti Karhos kertoo kuitenkin yhden kommentin erityisesti lämmittävän mieltä. Marjatta Pokelan tyttären, laulaja, säveltäjä ja musiikkipedagogi Eeva-Leena Pokelan mukaan kyseessä oli paras hänen koskaan näkemänsä Mörköooppera-esitys.

 

Mörköoopperan toteuttivat Lahden kaupungin kulttuurikeskuksen kesätyöntekijät. Kulttuurikeskus työllisti produktioon yli 600 hakijan joukosta yhteensä 19 nuorta. Näytelmän toteutuksessa oli mukana 15 näyttelijää ja muusikkoa, kolme tuotantoihmistä ja yksi teknikko. Nuorten työllistämistä taiteelliseen työhön on toteutettu Lahdessa jo 19 vuotta ja se on tässä mittakaavassa täysin poikkeuksellista Suomessa.

 

Lisätiedot ja yhteydenotot

Kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos, p. 050 387 8792

matti.karhos@lahti.fi

www.lahti.fi/kulttuurikeskus

www.facebook.com/lahdenkaupunginkulttuurikeskus

 

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs