Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kulttuurijournalismin mestarikurssin osallistujat valittu

Suomen Kulttuurirahasto

Kulttuurijournalismin mestarikurssin osallistujat valittu

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2016 klo 10:53
Julkaisija: Suomen Kulttuurirahasto

Elokuussa 2016 käynnistyvälle kulttuurijournalismin mestarikurssille haki 209 toimittajaa, joista hakemusten, työnäytteiden ja haastattelujen perusteella valittiin 15 osallistujaa. Valituista valtaosa työskentee vapaina toimittajina.

”Hakijat olivat tälläkin kertaa ilahduttavan korkeatasoisia. Joukossa oli hyviä yleistoimittajia, jotka haluavat erikoistua kulttuuriin, ja kulttuuritoimittajia, jotka pyrkivät syventämään osaamistaan”, toteaa Antti Arjava.

”Kurssilaiset odottavat saavansa lisää kulttuurista yleissivistystä ja pääsevänsä keskustelemaan kulttuurijournalismin tehtävistä. Juuri siihen me pyrimme”, Arjava lisää.

Kurssi järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2013, jolloin osallistujia oli 20. Ensimmäisen kurssin kokemusten pohjalta uuden kurssin osallistujamäärä on vähän pienempi ja kurssin vetäjäksi on valittu journalistisesta sisällöstä vastaava rehtori, toimittaja Jaakko Lyytinen. Mentoreina toimivat kokeneet toimittajat Minna Joenniemi ja Veera Luoma-Aho. Journalistisessa opetuksessa ovat mukana myös muun muassa Heimo Hatakka ja Ilkka Malmberg.

”On erittäin mielenkiintoista suunnitella kurssia yhdessä mentoreiden ja eri taiteenalojen vastuuopettajien kanssa. Kurssilaiset pääsevät harjoittelemaan yleisöyhteistyötä, datajournalismia, prosessinhallintaa ja sisällöntuotantoa itselleen vieraammissa kanavissa. Toki he saavat kirjoittaa erilaisia tekstejä, mutta sen ohella työskennellään paljon ryhmissä ja työpajoissa”, Lyytinen kuvaa.

Kurssille valitut saavat syksyn ajaksi 10 000 euron apurahan. Kurssin kesto on viisi kuukautta.

Mestarikurssin 2016 osallistujat

Airola, Laura
Areva, Mari
Hirvonen, Iida Sofia
Kaartamo, Outi
Kanerva, Arla
Karila, Juhani
Kuvaja, Sini
Mykkänen, Erkka
Pennanen, Tiiamari
Pikkanen, Antti
Puumala, Anne
Saarikoski, Sonja
Sundqvist, Janne
Vaarala, Noora
Vanha-Majamaa, Anton

Suomen Kulttuurirahasto on yksityinen säätiö. Se tukee maamme kulttuurielämää myöntämällä apurahoja keskusrahastosta ja 17 maakuntarahastosta tieteen, taiteen ja kulttuurielämän eri aloilla toimiville henkilöille ja yhteisöille. Kulttuurirahastolla on myös omaa kulttuuritoimintaa. Lisätiedot osoitteesta www.skr.fi.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs