Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Köydet Irti! –tanssifestivaali juhlii toukokuussa kymmenvuotista taivaltaan

Turun ammattikorkeakoulu

Köydet Irti! –tanssifestivaali juhlii toukokuussa kymmenvuotista taivaltaan

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2015 klo 08:00
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian valmistuvien tanssinopiskelijoiden opinnäytetyöt nähdään toukokuussa Linnankadulla Köysiteatterissa, kun tanssifestivaali Köydet Irti! valtaa lavan.

Kevään opinnäytetyöfestivaali on järjestyksessään kymmenes. Itse festivaalit saivat alkunsa opiskelijoiden omasta toimesta.

- Vuonna 1999 opinnäytetyökoreografiat koottiin kahden viikon esityskokonaisuudeksi, jota opiskelijat päättivät kutsua tanssifestivaaliksi. Tämä käytäntö osoittautui onnistuneeksi ja jäi eloon, kertoo tanssinopettajakoulutuksen vastuuopettaja Tarja Yoken.

Toukokuun festivaaleilla nähdään yhdeksän tanssiesitystä, jotka kaikki ovat tänä keväänä valmistuvien tanssinopettajien käsialaa. Tanssijoina nähdään toisen ja neljännen vuoden tanssinopiskelijoita, joita on noin parikymmentä. Opinnäytetöiden lisäksi festivaaleilla nähdään muun muassa tanssivideo.

Tanssitun opinnäytetyön tekeminen on haastavaa

Valmistuvan tanssinopettajan Sari Hovin mielestä työprosessi oman opinnäytetyön suhteen on ollut haastavaa. Hänen esityksensä on nimeltään Friski myättäst, jossa tutkitaan ihmismielen syväntöjä.

- Ajattelin nyt kun tanssin tekee toiselle ja näkee kokonaisuuden, että prosessi olisi ollut helpompi. Oli kuitenkin yllättävän haastavaa yrittää kertoa tanssijalle millä tavalla haluaisin hänen liikkuvan, linjaa Hovi. Hänen esityksensä tanssii toisen vuoden tanssinopettajaopiskelija Adalmiina Toivola.

Hovi on kuitenkin luottavaisin mielin omasta esityksestään.

- Odotan innolla näkeväni esityksen lavalla. Olen esityksestä varma ja luotan tanssijaan. 

Jokainen festivaaleilla nähtävä esitys on luovan työn tulosta. Yokenin mukaan kukin opiskelija on kulkenut oman tiensä teosta tehdessään.

- Luovaa prosessia on vaikeaa kuvata yhteismitallisesti. Tietysti opinnäytetyön ohjeistus ja ohjausmenettelyt antavat viitekehyksen teosten valmistamiselle. Silti kukin teos on opiskelijoiden henkilökohtaisen prosessin tulosta, Yoken linjaa.

 

Lisätiedot:

Tarja Yoken

tarja.yoken(a)turkuamk.fi

puh. 050 5985 232

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän aktiivinen akateeminen yhteisö - kansainvälinen tutkimusyliopisto, laadukkaan suomalaisen korkeakoulutuksen tarjoaja ja kehittäjä sekä alueensa vahva suunnannäyttäjä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs