Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kouvolan kirkkojen kastepuut otetaan käyttöön 1. adventtisunnuntaina

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kouvolan kirkkojen kastepuut otetaan käyttöön 1. adventtisunnuntaina

Tiedote.
Julkaistu: 26.11.2014 klo 12:13
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kastepuu on kastetun oma puu Kouvolan Keskuskirkossa ja Käpylän kirkossa. Kastepuut otetaan käyttöön 1. adventtisunnuntaina 30. marraskuuta. Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan Keskuskirkon kastepuun kokoamista perjantaina 28.11. klo 14 alkaen. Paikalla ovat suunnittelija Tetti Kokkonen ja oppilaitospastori Janne Turunen.

Jokaiselle kastetulle oma lehti

Kastetun etunimillä nimikoitu lehti kiinnitetään molempien Kouvolan kirkkojen kastepuihin sunnuntain jumalanpalveluksessa, viikon päästä kasteesta. Lehden voi kiinnittää puuhun vanhempi, kummi, isovanhemmat tai vanhempi sisarus. Nuori tai aikuinen kastettu voi huolehtia siitä itse.
– Tämä on konkreettinen merkki siitä, että hänet on otettu seurakunnan jäseneksi, kertoo Kouvolan seurakunnan pastori ja Käpylän kirkon kastepuun tekijä Kaija-Liisa Lindberg.

Jos perhe haluaa kiinnittää lehden puuhun itse, suntio on kirkossa ottamassa perheitä vastaan noin 15 minuuttia ennen jumalanpalveluksen alkua. Mikäli kotiväki ei pääse paikalle jumalanpalvelukseen, nimen puuhun voi kiinnittää myös kirkkokummi: kirkossa avustava seurakuntalainen tai suntio.

Suunnittelun lähtökohtana arkkitehtuuri

Kouvolan kastepuut on suunniteltu kirkkojen arkkitehtuuri huomioiden. Käpylän kirkon kastepuu on tilkkutyö. Kastepuun runkoa koristavat Käpylän kirkon saarnatuolin enkelit. Puun vihreän sävyt on otettu kirkon lasimaalauksista.
– Käpylän kirkon kastepuun lehdet ovat uniikkeja, kuten jokainen kastettukin, Kaija-Liisa Lindberg sanoo.

Keskuskirkon kastepuu on puuta, lasia ja metallia, ja nämä materiaalit toistuvat vahvasti myös muualla kirkossa. Keskuskirkon kastepuun on suunnitellut Kymenlaakson ammattikorkeakoulun muotoilun opiskelija Tetti Kokkonen. Puu on yli kaksi metriä korkea ja toista metriä leveä.
– Kirkkosalissa voimakkaat, ylös kurottuvat vertikaalilinjat toistuvat myös kastepuussa. Suunnittelun lähtökohtana ovat arkkitehtuurin ja materiaalin lisäksi olleet usko, Raamattuja kirkko. Tavoitteenani oli tyylikäs, kirkkoon sopivat teos. Henkisesti tämä on ollut hienoin ja vaikuttavin suunnittelutyö, jonka olen tehnyt – seurakunta on mahtava yhteistyökumppani, Tetti Kokkonen kertoo tunnelmistaan.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu ja Kouvolan seurakuntayhtymä ovat tehneet tuloksekasta opiskelijayhteistyötä jo pitkään.
– Opiskelijamme ovat suunnitelleet muun muassa seurakuntayhtymän visuaalisen ilmeen ja ovat mukana Kirkkopäivien toteutuksessa. Kastepuun suunnittelu oli laaja ja merkityksellinen työ, jonka Tetti hoiti loistavasti, summaa Kyamkin yritysyhteistyösuunnittelija Heta Vilén.

Prosessissa mukana ollut Kouvolan seurakunnan oppilaitospastori Janne Turunen on niin ikään tyytyväinen.
– Yhteistyö sekä Tetin että Kyamkin kanssa sujui erinomaisesti, toivottavasti tulevaisuudessakin löytyy yhteistyölle monia erilaisia muotoja.

Kastepuut otetaan käyttöön 1. adventtisunnuntaina 30. marraskuuta. Jumalanpalvelus Keskuskirkossa alkaa klo 10 ja Käpylän kirkossa klo 13.

Lisätietoja

Kaija-Liisa Lindberg
Kouvolan seurakunnan seurakuntapastori
p. 040 849 8877, kaijis.lindberg@evl.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
muotoilun opiskelija Tetti Kokkonen
p. 040 541 3373, tetti.kokkonen@gmail.com

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on arvostettu, vastuullinen ja kansainvälinen kouluttaja. Ammattikorkeakoulu on alueellisen kilpailukyvyn rakentaja, työelämän uudistaja ja innovaatioiden tuottaja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs