Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kotimaisen kevään ensi-iltakausi alkaa Tampereen Työväen Teatterissa

Tampereen Työväen Teatteri

Kotimaisen kevään ensi-iltakausi alkaa Tampereen Työväen Teatterissa

Tiedote.
Julkaistu: 13.01.2015 klo 12:00
Julkaisija: Tampereen Työväen Teatteri

MEDIATIEDOTE 13.1.2015 vapaa julkaistavaksi

Tampereen Työväen Teatterissa on kotimainen kevät: Kaikki tammikuun kolme ensi-iltaa ovat kotimaisia. Suurella näyttämöllä saa 22.1. kantaesityksensä Sirkku Peltolan Hevosten keinu, 21.1. ensi-illassa on Orvokki Aution Valokuvarkaat, ohjaus Tiina Puumalainen ja 16.1. Kellariteatterissa saa ensi-iltansa Kari Heiskasen Sormet hunajapurkissa, ohjaus Anna-Elina Lyytikäinen.

Hevosten keinu jatkaa Suomen hevonen -trilogian tarinaa
Kevään tapaus Sirkku Peltolan Suomen hevonen –trilogiaksi nimetyn sarjan paluu. Sen uudessa neljännessä osassa Hevosten keinu Kotaloiden ydinperhe tankkaa Ladan ja lähtee maailmalle. Uusi komedia on monella tapaa teatteritapaus. On harvinaista, että samat tekijät ja sama näyttelijäensemble tekee näytelmäsarjaa kymmenen vuoden aikajänteellä. Rooleissa aiemmista sarjan osista tuttu Kotalan laajennettu ydinperhe Maria Aro, Tuire Salenius, Miia Selin, Aimo Räsänen, Pentti Helin ja Janne Kallioniemi sekä uusina kasvoina Emmi Kaislakari, Ilkka Koivula ja Severi Saarinen. Komedia tehdään yhteistyössä maineikkaan tamperelaisen Sorin Sirkuksen kanssa. Kantaesitys on 22.1. Suurella näyttämöllä.

Ennenkokemattoman huikaiseva visualisointi menestysromaanista
Eino Salmelaisen näyttämöllä saa ensi-iltansa 21.1. Orvokki Aution menestysromaaniin perustuva Valokuvavarkaat. Näytelmän dramatisoinnista ja ohjauksesta vastaa Tiina Puumalainen, ja lavastuksen sekä pukujen suunnittelusta Teppo Järvinen. Valokuvavarkaat on draama vaikeiden muistojen kanssa kamppailevasta pohjalaisesta perheestä. Rehevät repliikit piiskaavat ilmaa leskiäidin ja kahden aikuisen tyttären kohtaamisissa riemukkaan julmina. Ikuinen musta lammas, taidemaalari Anelma etsii epätoivoisesti inspiraatiota ja hyväksyntää työllensä, mutta Siviä-äiti ja Ansa-sisar pitävät kiinni omasta akselistaan kunnes asiat alkavat näyttäytyä uudessa valossa. Näyttämön toisessa todellisuudessa, Anelman mielikuvituksessa, tarinaa kerrotaan huikaisevasti nukketeatterin, varjojen ja liikkuvien kuvien avulla. Valokuvavarkaiden rooleissa nähdään Teija Auvinen, Eeva-Riitta Salo, Jaana Oravisto, Auvo Vihro ja Henrika Nieminen.

Sormet hunajapurkissa on Kari Heiskasen uusin komedia
Kari Heiskasen kiitetyn uuden komedian Sormet hunajapurkissa ohjaa Anna-Elina Lyytikäinen. Se kertoo burnoutin kärsineestä näyttelijästä Kauko Vuoresta, joka päättää  paeta kaikesta ja lavastaa oman kuolemansa. Suunnitelmat sotkee kuitenkin kohtaaminen entisen rakastajan, tv-toimittaja Eeva Törmän kanssa. Komedia kertoo rakastamisen vaikeudesta. Rooleissa Kuninkaan puheessa viimeksi vakuuttanut Tommi Raitolehto sekä ensi kertaa TTT:ssä vieraileva Karoliina Kudjoi, joka on tuttu muun muassa tv-sarjoista Salatut elämät ja Elämän suola. Ensi-ilta on 16.1. Kellariteatterissa.

Tunne tekijät -keskustelusarja avaa teosten taustoja
Yhteistyössä Tampereen pääkirjasto Metson kanssa tuotettava keskustelusarja Tunne tekijät avaa kotimaisten ensi-iltojen taustoja. Keskustelutilaisuuksia järjestetään kevään aikana neljä. 28.1. ovat Hevosten keinusta ja työryhmän 10-vuotisesta yhteistyöstä keskustelemassa ohjaaja-käsikirjoittaja Sirkku Peltola, näyttelijät Aimo Räsänen ja professori Hanna Suutela. 25.2. Sormet hunajapurkissa keskustelussa näyttelijäntyöstä ja narsismista puhuvat ohjaaja Anna-Elina Lyytikäinen ja näyttelijät Karoliina Kudjoi ja Tommi Raitolehto. 18.3. aiheena on Valokuvavarkaat ja suvun menneisyys, keskustelijoina Tiina Puumalainen sekä valokuvaaja, taide- ja sosiaalikasvattaja Miina Savolainen. 22.4. on aiheena helmikuussa julkistettava syksyn kotimainen ensi-ilta. Keskusteluja vetävät Helena Itkonen ja Jyrki Richt (25.2.).
Kello 18 Pääkirjasto Metson Pietilä-salissa alkaviin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

TTT-Klubin kevätkaudessa komediaa ja musiikkia
Tampereen Työväen Teatterin ravintolanäyttämön TTT-Klubin ohjelmisto koostuu komedianäytelmistä ja stand upista sekä lauluntekijöiden ja jazzmuusikoiden intiimeistä illoista. Kevään ensimmäisiä esityksiä ovat viime vuodelta jatkava Mauno Peppone - Elämä, kuolema ja comeback (alkaen 24.1.), Mika Eirtovaaran uusi sooloshow Nauru pitkästä ilosta (30.1.) sekä Verneri Pohjolan kvartetin levynjulkaisukonsertti (6.2.). Uudenlainen aluevaltaus TTT-Klubilla on ravintolataikurin hämmästyttäviä illuusioita esittelevä käsikirjoitettu esitys Harhautus (alkaen 28.2.).

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
tiedottaja Sari Andersson, sari.andersson@ttt-teatteri.fi, 050 5969 069
tiedottaja Mika Kauhanen, mika.kauhanen@ttt-teatteri.fi, 050 4018 252

Ensi-iltaan tulevat näytelmät TTT:n verkkosivuilla
http://www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto/hevosten-keinu 
http://www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto/valokuvavarkaat
http://www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto/sormet-hunajapurkissa

TTT-Klubin ohjelmisto
http://www.ttt-klubi.fi

Pressikuvat
http://www.ttt-teatteri.fi/pressi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs