Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Koskettavan Hübener-näytelmän kulisseista paljastuu kiinnostava tarina

Centria-ammattikorkeakoulu

Koskettavan Hübener-näytelmän kulisseista paljastuu kiinnostava tarina

Tiedote.
Julkaistu: 08.11.2013 klo 15:28
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakoulun meneillään olevat Teatterifestarit huipentuvat 17.11. Ensi viikolla on luvassa näytelmän lisäksi kiinnostava tarina sen takaa. Opiskelija Henna Laitisen ohjaus Hübener on Suomen ensiesitys. Hübener pohjautuu tositarinaan ja kertoo Helmuth Hubeneristä, nuorimmasta kuolemaantuomitusta poliittisesta vangista natsi-Saksassa toisen maailmansodan aikana.

Näytelmän on kirjoittanut yhdysvaltalainen näytelmäkirjailija Thomas F. Rogers, joka on toiminut slaavilaisten kielten professorina Utahin yliopistossa. Nyt 80-vuotias Rogers puhuu 13 kieltä ja on asunut Saksassa, Venäjällä, Ruotsissa, Puolassa ja Kiinassa. Hübener on Henna Laitisen itsensä tekemä suomennos.

- Rogers on ollut aktiivisesti apuna näytelmän käännöstyössä minun kanssani ja olemme ystävystyneet siinä lomassa, Laitinen kertoo ja jatkaa:

- Etsin Rogersia käännöslupaa varten yli vuoden. Kun vihdoin sain häneen yhteyden, selvisi että meillä oli yhteisiä tuttavia.

Rogers on nyt tulossa ensimmäistä kertaa elämässään Suomeen ja Kokkolaan. Näytelmän hän tulee katsomaan ke 13.11. ja to 14.11.

Lisäksi Rogers järjestää yleisötilaisuuden, joka pidetään to 14.11. klo 15 Centria ammattikorkeakoulussa Talonpojankatu 2:n pienessä auditoriossa Kokkolassa. Tilaisuudessa Rogers kertoo elämästään, työstään, matkoistaan, Hübener-näytelmästään ja ehkä myös nykyisestä eläkepäivien uudesta työstään kuvataitelijana. Tilaisuus on käännetty, joten tervetulleita ovat myös ne, jotka eivät osaa englantia.

Hübener-näytelmää esitetään Studioteatteri Reaktiolla osoitteessa Pitkänsillankatu 45, Kokkola:

  • ke 13.11. klo 20
  • to 14.11. klo 18
  • la 16.11. klo 15 ja 20

 Sekä Henna Laitinen että Thomas Rogers ovat valmiita haastatteluihin.

 

Lisätietoja:

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   293

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs