Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Koskettaminen on tärkeä osa taidekokemusta

Turun ammattikorkeakoulu

Koskettaminen on tärkeä osa taidekokemusta

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2014 klo 10:48
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

1. kosketus on Taideakatemian kuvataiteen neljännen vuosikurssin opiskelijan Johanna Turpeisen yksityisnäyttely.  Näyttely koostuu tilasta, installaatioista ja veistoksista. Kosketettava näyttely on toteutettu moninaisin materiaalein ja tekniikoin, huovasta kiveen ja pronssiin.

Näyttelyyn saapuvilta vierailijoilta taiteilija toivoisi rohkeutta olla teosten kanssa. Teoksia ei ole asetettu yleisön ulottumattomiin, vaan tarkoituksena on antaa mahdollisuus koskea teoksiin.

- Taide ja yleisö on perinteisesti pidetty erillään, mutta koen että koskettaminen on tärkeä osa taidekokemusta. Myös eri materiaalien käyttö vaikuttaa kokijan tuntemuksiin ja tunteisiin, Turpeinen kertoo.

 

Kuppi teetä taiteilijan kanssa

 

Kamomilla, yksi näyttelyn teoksista, on koottu erilaisista materiaaleista tehdyistä kivenmuotoisista kappaleista. Ajatus teokseen lähti rantakivestä.

- Rannalla kävellessäni löysin mielenkiintoisen muotoisen ja näköisen kiven. Pidellessäni kiveä kädessä mietiskelin kosketuksen merkitystä ihmisten kokemiin tunteisiin. Usein se on hyvinkin merkittävä. Tämän teeman ympärille olenkin näyttelyni rakentanut, Turpeinen sanoo.

Taiteilija on tavattavissa galleriassa koko näyttelyn ajan. Vieraiden kanssa hän on valmis keskustelemaan vaikka teekupposen ääressä.

- Teehetki ei ole varsinaisesti näyttelyn teema, mutta mielestäni se sopii tilanteeseen, koska pyrin luomaan näyttelyyn lämpimän ja iloisen tunnelman, Turpeinen miettii.

Turpeisen näyttely on esillä vielä tämän viikon, 22-26.9., köysiratagalleriassa ma-pe 12-17.

 

Lisätiedot

Johanna Turpeinen

044 925 8723

tinttiturpeinen@gmail.com

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs