Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Koko kaupunki juhlii! Matka hämeenlinnalaisten uuteen olohuoneeseen alkaa torilta

Linnan Kehitys Oy

Koko kaupunki juhlii! Matka hämeenlinnalaisten uuteen olohuoneeseen alkaa torilta

Tiedote.
Julkaistu: 10.06.2015 klo 16:57
Julkaisija: Linnan Kehitys Oy

Hämeenlinnalla on nyt monta hyvää syytä iloon ja päivän aikana juhlistetaankin sekä Sibeliusta ja alkavaa kesäkautta että Kantolan Tapahtumapuiston valmistumista. Linnan Kehitys kutsuu kaikki kynnelle kykenevät kaupunkilaisten omaan juhlapäivään, joka alkaa varusmiessoittokunnan sävelin torilta ja päättyy yhteisiin juhlakarkeloihin Kantolassa.

Juhlavuosien projektipäällikkö Antti Vihinen saa kunnian lausua juhlasanat lauantaina 13.6. kello 10.00 torin lavalla. Partiolaisten juhlalippujen noston jälkeen esitellään Sibelius 150 -juhlavuoden ilmettä, joka levittäytyy ympäri kaupunkia oranssin ja turkoosin sävyin. Kukkaistutukset, somistukset ja liputukset näkyvät niin katujen varsilla, kauppapaikoilla kuin taloyhtiöiden pihoissakin. Torin lisäksi kannattaa käväistä katsastamassa Sibeliuksen syntymäkodin ympäristö, joka on saanut kokonaan uuden ilmeen kukkaistutuksineen ja vanhoine Hämeenlinna-valokuvineen. Myös Kauppakeskus Linna on saanut piristystä Sibelius-henkisestä stailauksesta.

Koko perheelle sopiva Pikku-Sibelius-pyöräily starttaa torilta kello 10.30. Reittikarttoja jaetaan torilla, ja jokainen voi valita omat polkunsa kaupunkipuiston maisemista. Tawast Cycling Clubin järjestämä pyöräilytapahtuma Tour de Sibelius lähtee liikkeelle Järvenpään Ainolasta ja päätyy torille noin kello 14.15. Mukana polkemassa nähdään muiden muassa kaupunginjohtaja Timo Kenakkala.

Torilla väkeä viihdyttää myös Hämeenlinnan Mieskuoro. Juhlahumussa käristelee mukana Grillimaisteri-kiertue, Radio Suomipop sekä bilebändi Bubble.

Kantolassa kajahtaa kello 15

The Hämpton Dixiebändin rytmien johdolla kansa siirtyy torilta (lähtö Raatihuoneen edestä) kohti Kantolaa alkaen kello 14.30. Kahden kilometrin matka taittuu iloisesti kävellen tai pyörällä. Kantolaan ja takaisin keskustaan pääsee myös bussikuljetuksella nonstoppina kello 14.30–20.30 (2 euroa/suunta). Bussin kyydissä tarinoivat Kanta-Hämeen Oppaat.

Kantolassa meno yltyy toden teolla kello 15 alkaen, jolloin puiston täyttävät The Hämpton Dixiebändin sävelet. Kaikki muutkin esiintyjät ovat paikallisia ja lavalla nähdään bändien lisäksi muun muassa tanssia, taikuutta, magiikkaa ja teatteri-improa. Lisäksi mukana viheriöllä ovat lukuisat urheiluseurat, yhdistykset ja alueen toimijat esittelemässä toimintaansa eri puolilla tapahtumapuistoa. Perheen pienimmät on huomioitu omalla ohjelmallaan. Kantolassa telmivät lasten lisäksi myös eläinystävät. Ruokaa ja juomaa voi ostaa paikan päältä ravintolateltasta tai varustautua päivään omin piknik-herkuin.

Pääesiintyjä Sense of Fall on valittu Korkkaa Kantola -kisan perusteella. Kisa käytiin Facebookissa ja Sense of Fall keräsi ääniä 376 kappaletta. Voittaja esiintyy monipuolisen esiintyjäkaartin viimeisenä noin kello 19. Päivän aikana lavalle nousee myös Henna Sara, joka äänestettiin kisassa loistavaksi kakkoseksi.

Tuparit päättyvät ohjelman osalta kello 20. Tapahtumaan ei ole sisäänpääsymaksua.

Tapahtuman järjestää Linnan Kehitys Oy/LUOTA-hanke yhteistyössä Viihdemoguli Oy:n kanssa.

Lisätiedot:

Viihdemoguli Oy, Jari Hämäläinen, puh. 050 404 8868
Linnan Kehitys Oy, LUOTA-hanke, Hillevi Kaarlenkaski, puh. 0500 599 755

 

Päivän ohjelma löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta: linnan.fi/kaupunkijuhla/

Liitetiedostot

Linnan Kehitys Oy on Hämeenlinnan kaupungin omistama elinkeinoyhtiö. Tehtävänämme on lisätä Hämeenlinnan tunnettuutta ja taloudellista kasvua verotuloina sijoittuvien yritysten, tapahtumien ja uusien asukkaiden kautta. Tavoitteenamme on, että Hämeenlinna on kehittyvä, kasvava ja elinvoimainen kaupunki.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs