Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kohtaamut-kisakatsomoissa Euroviisut ovat vammaisten ja vammattomien ihmisten yhteinen juhla

Kehitysvammaisten Tukiliitto

Kohtaamut-kisakatsomoissa Euroviisut ovat vammaisten ja vammattomien ihmisten yhteinen juhla

Tiedote.
Julkaistu: 12.05.2015 klo 13:07
Julkaisija: Kehitysvammaisten Tukiliitto

Kehitysvammaisten Tukiliitto kutsui ihmiset viisuhuumaan, ja kutsuun tartuttiin. Kehitysvammaiset ihmiset, heidän läheisensä, yhdistystoimijat, alan ammattilaiset, viisufanit ja muut kansalaiset pystyttävät parhaillaan suuria ja pieniä Kohtaamut-kisakatsomoita eri puolille Suomea. 

Katsomoita yhdistää halu kannustaa Pertti Kurikan Nimipäivät menestykseen. Lisäksi me haluamme kertoa kaikille, että maailma on vammaisten ja vammattomien yhteinen, ja jokaisella täällä on yhdenvertaiset oikeudet osallisuuteen. Meidän mielestämme kappale Aina mun pitää on paitsi erinomaista punkkia, myös tärkeä viesti itsemääräämisoikeudesta. 

Kisakatsomot ovat jatkoa kansanliikkeelle, jonka aloitimme tammi-helmikuussa Ylen A2 Kehitysvammais-illan kutsusta. Hienoja tapahtumia järjestettiin hetkessä yli 50. Vammaisten ja vammattomien tasavertaisen kaveruuden ja helppojen kohtaamistilanteiden tarve ei ole ohi, ja kisakatsomoissa kaikilla on kivaa. 

Lisää tietoa löytyy Kehitysvammaisten Tukiliiton sivustolta: www.kvtl.fi/fi/kohtaamut

Osa kisakatsomoista tähtää semifinaali-iltaan 19.5., osa suoraan finaaliin 23.5. Tätä tiedotetta lähetettäessä pohjoisimmat bileet ovat luvassa Kemijärvellä ja eteläisimmät Helsingissä. Suuri osa tapahtumista löytyy Tukiliiton sivulle kootusta listasta: www.kvtl.fi/fi/kohtaamut/tapahtumia

Kun Pertti Kurikan Nimipäivien finaalipaikka varmistuu, alkaa myös katsomonperustajien loppukiri.

Sosiaalisessa mediassa tapahtumia voi seurata #kohtaamut-häshtägin avulla. 

 

LISÄTIETOA:
Viestintäpäällikkö Merja Määttänen, Kehitysvammaisten Tukiliitto, p. 0207 718 213, merja.maattanen@kvtl.fiwww.kvtl.fi

 

LIITE:
Tukiliiton Kohtaamut-rintanapit kertovat asian ytimen. Kaikki haluavat tulla kohdatuiksi. / KUVA Merja Määttänen

Liitetiedostot

Kehitysvammaisten Tukiliitto on kansalaisjärjestö, jonka toiminta perustuu kansalaisaktivismiin ja yhdistystoimintaan. Tukiliiton tavoitteena on maailma, jossa YK:n ihmisoikeussopimuksissa määritellyt oikeudet ja yhteiskunnallinen osallisuus toteutuvat myös kehitysvammaiselle ihmiselle. Vahvana yhteiskunnallisena toimijana järjestö vaikuttaa lainsäädäntöön, käytäntöihin ja asenteisiin, jotta perheet saavat tarvitsemansa tuen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs