Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kissa, koira, hevonen – eläin perheenjäsenenä. Nyt kerätään muistoja lemmikkieläimistä.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Kissa, koira, hevonen – eläin perheenjäsenenä. Nyt kerätään muistoja lemmikkieläimistä.

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2014 klo 11:27
Julkaisija: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Monille ihmisille lemmikkieläin on rakas perheenjäsen. Lemmikkien kanssa jaetaan elämän arki ja juhla ajallisesti ja tilallisesti. Myös lapsuus eläinten parissa voi olla ikimuistoisten kokemusten aarreaitta.

Kissa, koira, hevonen – eläin perheenjäsenenä -keruussa kerätään muistoja lemmikkieläimistä 10.10.2014–31.5.2015. Keruun järjestävät Suomen Akatemian tutkimushanke Eläinten toimijuus yhteiskunnassa: näkökulmia Suomesta 1890–2014, Itä-Suomen yliopiston Ihmistieteellisen eläintutkimuksen tutkimusryhmä, kirjailija Reetta Niemelä ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.

Keruuseen toivotaan kertomuksia erityisesti kissoista, koirista ja hevosista, mutta muistot kaikenlaisista lemmikkeinä pidetyistä ovat tervetulleita ja arvokkaita. Kirjoittaa voi esimerkiksi lemmikkieläinten kanssa elämisestä kotona sekä lemmikkien liikkumisesta kodin ulkopuolella. Kiinnostavia aiheita ovat myös lemmikin hoidon järjestäminen ja tilanteet, joissa lemmikistä on jouduttu eroon. Lisäksi toivotaan kuvauksia lapsuuden eläinkokemuksista sekä vuorovaikutuksesta ja yhteistyöstä lemmikin ja omistajan välillä.

Vastaajia pyydetään ajoittamaan muistonsa mahdollisimman tarkasti esimerkiksi vuosikymmenen mukaan ja kertomaan, mihin paikkaan kertomus liittyy. Vastaan otetaan myös lemmikkien valokuvia ja muuta kuvallista aineistoa.

Keruun tuloksista tiedotetaan lokakuussa 2015 kansainvälisellä eläinten viikolla. Vastaajien kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Vastausohjeet: http://www.finlit.fi/lemmikki

Lisätietoja:
SKS:n kansanrunousarkisto, p. 0201 131 240, keruu@finlit.fi

____________________________________________________________________________________________________

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura tekee työtä monimuotoisen suomalaisen kulttuurin ja kulttuuriperinnön puolesta. SKS on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura ja yleishyödyllinen yhdistys, joka kerää ja tallentaa suomalaista kulttuuria ja kulttuuriperintöä, harjoittaa tieteellistä tutkimusta, tukee Suomen kirjallisuuden vientiä ja jakaa tietoa suullisesta ja kirjallisesta kulttuuristamme. SKS on Suomen suurin humanistisen tiede- ja tietokirjallisuuden kustantaja. www.finlit.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs