Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kirjastossa kerrotaan Loiston ajasta – ja monesta muusta

Lahden kaupunki

Kirjastossa kerrotaan Loiston ajasta – ja monesta muusta

Tiedote.
Julkaistu: 26.09.2016 klo 10:09
Julkaisija: Lahden kaupunki

YTT Eija Eskola luennoi tiistaina 4. lokakuuta klo 13 Lahden pääkirjaston auditoriossa otsikolla Loiston aika ja muita tarinoita 140-vuotiaasta Lahden kirjastosta.

Kirjasto on Lahden vanhimpia instituutioita. Sitä ennen Lahteen saatiin muun muassa posti, rautatie ja kansakoulu, mutta vasta kirjaston jälkeen tulivat esimerkiksi VPK, tori ja kylän ensimmäinen puhelin.  140 vuoteen mahtuu paljon.

Esityksessä kerrotaan, miksi käsityöläiset ja kauppiaat perustivat kirjaston ja mitä haittaa koitui, kun kynttilä sammutettiin kirjan kannella.  Pohditaan myös, miten kirjastot suhtautuivat 1920-luvun viihdekirjatulvaan ja kuinka moderni yleinen kirjasto saapui Lahteenkin. Sodan jälkeiseltä ajalta selvitetään uusien lähikirjastojen perustaminen, sivistyskirjaston ihanne sekä Deep Purplen suosikkiasema. Uusimmasta päästä esille nousevat asiakkaiden aktivoituminen eli adressien aika ja pääkirjaston pitkälliset rakentamissuunnitteluvaiheet.

Esitys perustuu Eija Eskolan kirjoittamaan Lahden kirjaston historiaan, joka on ilmestynyt Lahden historian osassa 4 : 1.

Lisätiedot:  Eija Eskola, 03 8125 620, 050 398 5959, eija.eskola@lahti.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs