Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kirjasto kaikille – uusi palvelu lukemisesteisille

Lahden kaupunki

Kirjasto kaikille – uusi palvelu lukemisesteisille

Tiedote.
Julkaistu: 07.05.2015 klo 08:23
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kirjastoissa on otettu käyttöön uusi palvelu lukemisesteisille asiakkaille. Heillä on nyt mahdollisuus kuunnella erikoiskirjasto Celian tuottamia äänikirjoja verkon kautta. Kirjastoissa voi nyt rekisteröityä Celian äänikirja-asiakkaaksi varaamalla ajan käyttöopastukseen.

Henkilö, jolla on lukivaikeus tai lukeminen on muusta syystä vaikeaa, voi lainata Celian tuottamia äänikirjoja. Valikoimassa on jo yli 40 000 äänikirjaa: uusimmat suosikit, vanhat klassikot ja kaikkea siltä väliltä. Kirjoja on lapsille, nuorille ja aikuisille. Äänikirjoja voi kuunnella tabletilla, älypuhelimella ja tietokoneella sekä cd-l evyjä Daisy-soittimella. Laitteiden uusimmat ohjelmaversiot ovat yhteensopivia Celian äänikirjojen kanssa viiveellä, esim. iOS8 käyttöjärjestelmän iPad:ssä ei voi vielä käyttää palvelua. Celia on luvannut palvelun toimivan näissäkin tämän vuoden aikana, joten kannattaa kysyä kirjastosta palvelun toimivuudesta. Apua ja ohjeita äänikirjojen kuunteluun saa kirjaston yhteyshenkilöiltä varaamalla opastusajan etukäteen. Opastuksen jälkeen voit lainata ja kuunnella äänikirjoja itsenäisesti.

Celian aineiston käyttöoikeus on kaikilla, jotka eivät vamman, sairauden tai muun toimintaesteen vuoksi voi lukea painettua tekstiä. Lukemisesteen syynä voi olla esimerkiksi

  • heikentynyt      näkö tai näkövamma
  • lukivaikeus      tai muu oppimiseen liittyvä vaikeus
  • afasia      tai muu kielellinen erityisvaikeus
  • kehitysvamma      tai cp-vamma
  • ms-tauti,      lihassairaudet tai muuten heikentynyt lihaskunto
  • reuma
  • keskittymis-      tai muistivaikeudet
  • mielenterveysongelmat
  • Parkinsonin      tauti
  • toipilasaika

Pelkkä kotimaisten kielten heikko taito ei anna oikeutta käyttää Celian aineistoa.

Lahden kaupunginkirjasto tarjoaa myös kotikirjastopalvelua asiakkaille, jotka eivät pysty asioimaan kirjastossa liikuntaesteisyyden, sairauden tai korkean iän takia. Heille toimitetaan toiveiden mukaan kirjoja, musiikkia, lehtiä ja elokuvia kotiin.

Lisätiedot ja ajanvaraus asiakkaille:

Lahden kaupunginkirjasto:

Pirjo Boman p. 050 398 5950, Sanna Kuosa (myös kotikirjastopalvelu) p. 050 398 5961 (lähikirjastot) ja Anna-Maria Hyrkäs p. 044 416 4047.

Kokemusasiakas Martti Pennanen (p. 040 865 9502) on halukas kertomaan kokemuksistaan Celian palveluiden käyttäjänä.

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs