Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kirjallisuuden moniottelija julkaisi esikoisromaanin rintamakarkureista

Arktinen Banaani

Kirjallisuuden moniottelija julkaisi esikoisromaanin rintamakarkureista

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2015 klo 09:15
Julkaisija: Arktinen Banaani

 

Esa Mäkijärvi tunnetaan viime vuonna ilmestyneistä tietoteoksista Valkoinen baletti – kirjoituksia Real Madridista, joka on ensimmäinen suomenkielinen yleisesitys espanjalaisesta jalkapallosta, sekä Pomon lumo – Bruce Springsteenin tarina, jossa tutustutaan Pomon ja hänen taustayhtyeensä E Street Bandin lisäksi populaarimusiikin ja Yhdysvaltojen historiaan. Nyt Mäkijärvi julkaisee esikoisromaaninsa ja viidennen runokokoelmansa.

 

Vieraita – romaani rakkaudesta ja sodasta 

 

”Tuntui siltä kuin he olisivat antaneet sitoa silmänsä ja päättäneet olla näkemättä mitään ikävää. Räjähtävät kranaatit, ruumiit, joukkohaudat, palavat talot ja muut hirveydet pyyhkiytyivät heidän mielestään. Heillä oli katto päänsä päällä, syötävää ja juotavaa. Heillä oli toisensa. Muuta he eivät kuvitelleet tarvitsevansa, muuta he eivät kärsimyksensä pois suljettuaan suostuneet näkemään.”

Eletään jatkosodan aikaa kesällä 1944. Sotamies Viljami Jokinen ja lotta Anna Kovanen pakenevat rintamalta Karjalan kannaksella. He päätyvät asumaan hylättyyn kartanoon, taistelulinjojen väliin ei-kenenkään-maalle. Karkurit tuntevat toisiaan kohtaan merkillistä vetovoimaa ja kiintyvät toisiinsa. He päättävät jäädä kartanoon kuvitellen naiivisti voivansa aloittaa uuden elämän.

Rauhan saarekkeen tarjoama idyllinen kartano muuttuu tunteiden liennyttyä murheiden näyttämöksi. Läheisyydestä huolimatta karkurit kokevat olevansa muukalaisia toisilleen. Sodan ja menneisyyden traumat, eristys ja kiinnijäämisen pelko piinaavat molempia ja saavat mielenterveyden järkkymään. Kestääkseen karkurit pakenevat kuvitelmiin ja muistoihin.

Runoilija ja tietokirjailija Esa Mäkijärven ensimmäinen romaani kertoo vierauden tunteesta, siitä kuinka vaikea on päästä toisen sisimpään, ja kuinka läheisetkin ihmiset usein jäävät vieraiksi toisilleen. Kertomus kahden ihmisen elämän mittaisesta taistelusta ja heidän rakkaudestaan erottuu muista sota-ajan kuvauksista.

                               

Viides runokokoelma Mana

 

Runoilijana Esa Mäkijärvellä (s. 1984) on kokemusta jo aikaisemmin julkaistujen neljän kokoelman verran. Viides, nyt ilmestynyt Mana, kuljettaa lukijan aurinkoisiin maihin, luolien hämäryyteen ja pyhyyden äärelle rakkautta etsimään. Runojen kauneus ja yllättävyys houkuttelevat palaamaan niiden äärelle yhä uudelleen.

 

Aika muokkaa kulmikkaista kivistä pyöreitä.              

                              Kivet, toisin kuin ihmiset,              

                              ovat kiinni ajassa.     

           Ne ovat tulleet jäädäkseen.         

                  Ne elävät ikuisuudelle,         

                            ihmiset hetkelle.         

Aika tekee kasvoistamme veistoksia, viivoja.

 

 

Esa Mäkijärvi

Vieraita

ISBN 978-952-270-212-8

208 s. Arktinen Banaani 2015.

Mana

ISBN 978-952-270-228-9

56 s. Arktinen Banaani 2015.

 

 

Lisätiedot: Arktinen Banaani, Vesa Anttonen, puh. 040 778 3254, vesa.anttonen@sarjakuva.com

Haastattelupyynnöt: Esa Mäkijärvi, puh. 040 556 6263, esa.makijarvi@gmail.com

Arvostelukappaleet: Arktinen Banaani, myynti@sarjakuva.com

Liitetiedostot

 

20-vuotisjuhlaansa viettävä Arktinen Banaani tunnetaan erityisesti sarjakuvajulkaisuistaan, joiden vahvinta kotimaista kärkeä edustavat B. Virtanen, Fingerpori ja Kamala luonto. Sarjakuvakirjoja yritys on myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta. Viime vuosina kustannustoiminta on laajentunut myös tieto- ja kaunokirjallisuuteen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs