Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kirjallinen keittokirja tekee hyvää

Lasten Keskus

Kirjallinen keittokirja tekee hyvää

Tiedote.
Julkaistu: 11.09.2013 klo 12:22
Julkaisija: Lasten Keskus

Lautasellinen iloa. Kirjallinen keittokirja tarjoilee kaunokirjallisuutta mielen ravinnoksi ja kiehtovia ruokaohjeita moneen makuun: uutta ja perinteistä, arkista ja juhlavaa. Kotoisat ja kaukaisemmat ruokalajit houkuttavat kiireettömään yhdessäoloon.

Reetta Meriläisen ja Johanna Pentikäisen toimittama kirja tukee Naisten Pankkia, joka edistää kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä. Naistenpankkilaiset ovat lahjoittaneet kirjaan rakkaimpia  ruokareseptejään. Kokoelmaa rikastuttamassa on myös kohdemaista saatuja etnisiä ruokia.

Lautasellinen iloa sisältää kahdeksan kaunokirjallista tekstiä Suomen eturivin kirjailijoilta. Kirjallisen lusikkansa soppaan ovat laittaneet Irja Askola, Hannu-Pekka Björkman, Laura Honkasalo, Leena Lehtolainen, Sinikka Nopola, Aki Ollikainen, Jari Tervo ja Ilpo Tiihonen.

Kirjan toimittajat toteavat, että Naisten Pankin arvoista voi ammentaa paljon: ”Voimme jakaa omastamme itse tekemällä ja antamalla. Samalla tulemme itsekin ravituiksi.”

Värikkään ja monia aineksia sisältävän kirjan on kuvittanut Karoliina Pertamo.

 

Toim. Reetta Merilänen ja Johanna Pentikäinen: Lautasellinen iloa. Kirjallinen keittokirja. 126 s. Kl 68.2. Sid. ISBN9789522474421. Ovh. 33,90

Lisätietoja: Reetta Meriläinen reettam2@gmail.com  ja Johanna Pentikäinen jpentika@gmail.com  tai Kirjapaja / Marja-Liisa Saraste, marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi, (09) 6877 4568.

Kirjan kansikuva ja tekijöiden kuvat täältä.

Arvostelukappaleet: minna.vatja@lastenkeskus.fi

Liitetiedostot

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy on uusi kustantamo, joka nimensä mukaisesti yhdistää kaksi tuotemerkkiä.

Molemmilla tuotemerkeillä on perinteikäs historia ja vankka tunnettuus kustannusmaailmassa. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942, Lasten Keskus Oy vuodesta 1974. Yhteistä henkistä pääomaamme edustavat samat arvolähtökohdat ja eettisen ja hyvän elämän tavoitteet. Yhdistymisen kautta näiden luotettujen kustantajanimien asema kuluttaja- ja jälleenmyyntikentällä sekä seurakuntien piirissä vahvistuu entisestään.

Kirjapajan tuotannossa on monipuolisia tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin ja yhteiskunnan aloilta. Hyvin edustettuja ovat maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Lisäksi julkaisemme niin kotimaisia kuin käännettyjä lahjakirjoja. Nimikkeet kattavat tunnelmat ja tarpeet ilosta suruun, kannustuksesta lohdutukseen.

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. Se haluaa jatkossakin olla luotettava, innostava, ajankohtainen ja dynaaminen kustantamisen osaaja.

 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs