Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kirjailijavieraana Nura Farah

Lahden kaupunki

Kirjailijavieraana Nura Farah

Tiedote.
Julkaistu: 13.02.2015 klo 14:19
Julkaisija: Lahden kaupunki

Suomen ensimmäinen ja ainoa suomeksi kirjoittava somalikirjailija Nura Farah vierailee Lahden pääkirjastossa keskiviikkona  18. helmikuuta.  Tilaisuus  alkaa kello 17.30. Se on maksuton ja sen järjestää Lahden kaupunginkirjasto.

Nura Farah on Suomeen 13-vuotiaana muuttanut somalinainen. Hän on koulutukseltaan laborantti ja työskentelee Evirassa.  Esikoisteos  Aavikon tyttäret julkaistiin viime vuonna.  Se on ollut ainakin Lahden kaupunginkirjastossa suosittu teos, joka on kerännyt niin lukijoita kuin heidän kehujaankin.  

Aavikon tyttäret on pitkän työn tulos ja Nura Farahin toteutunut unelma.  Sen tapahtumat sijoittuvat  1900-luvun puoliväliin. Kirja on kertomus Khadijasta, tytöstä ja naisesta, jonka elämä on sidottu kulttuurin vaatimiin tapoihin ja perinteisiin. Nura Farah kirjoittaa paimentolaisten ankarasta elämästä, klaanien taisteluista ja Somalian itsenäistymisestä.  

Nura Farahilla  on seuraava kirja työn alla. Hänen pyrkimyksensä on välittää rehellistä tietoa Somaliasta.  Hän toteaa, että vaikka olemme erilaisia, tapamme kokea surua ja iloa on samanlainen.  Hän haluaa lisätä empatiaa ja ymmärrystä ihmisten välillä.  Kirjat voivat rakentaa siltoja.

 

Lisätietoja antaa Tuulikki Mäkinen  puh. 044 4163240

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs