Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kirjailija, ohjaaja Juha Hurmeesta Larin Paraske

Pilgrim Oy

Kirjailija, ohjaaja Juha Hurmeesta Larin Paraske

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2014 klo 11:30
Julkaisija: Pilgrim Oy

Kalevalaiset naiset palkitsevat punnittua puhetta

 

Ensi vuonna 2015 juhlavuottaan viettävä Kalevalaisten Naisten Liitto on myöntänyt Larin Paraske -palkinnon kirjailija, ohjaaja Juha Hurmeelle. Palkinto myönnetään vuosittain poikkeuksellisen hyvälle puhujalle. Palkinto luovutetaan Helsingin Kirjamessuilla Wine Cornerissa torstaina 23.10. klo 11.30.

– Larin Paraske -palkinto jaetaan vuosittain henkilölle, joka on osoittanut olevansa mestarillinen sanantaitaja. Juha Hurmeessa yhdistyvät tiukka ammattitaito ja suomalainen luova hulluus, kertoo Kalevalaisten Naisten Liiton toiminnanjohtaja Sirpa Huttunen.

Ihminen universumin mittakaavassa

Humanistina ja luonnontieteilijänä Hurmeella on ikiaikainen ymmärrys, jolla hän tulkitsee nykyajan ihmisen käyttäytymistä koko universumin mittakaavassa, eikä tuijota vain omaan napaansa, ja täten asettaa asiat oikeisiin mittasuhteisiinsa.

– Se historiallinen aika, josta meillä on lähteitä on hyvin lyhyt. Olemme vain pieni hiukkanen alkumeressä, vaikka käyttäytymisemme on usein aivan muuta.

Nälkäteatterin perustaja pienen ihmisen asialla

Juha Hurme tunnetaan Nälkäteatterin perustajana sekä Kansallisteatterissa parhaillaan menevästä Europaeus-näytelmästä. Hurme pitää esillä pienen, unohdetunkin ihmisen asiaa, kuten teki myös Larin Paraske aikoinaan. Juha Hurme on taitava sanankäyttäjä, perinteen jatkaja, hyvä keskustelija ja kyseenalaistaja, todellinen sanalla vaikuttaja teatterin keinoin. Hänen työssään näkyy sulassa sovussa suomalais-ugrilaisuus ja klassinen sivistys antiikin runousopista tähän päivään.

Larin Paraske oli inkeriläisistä runolaulajista kuuluisin ja saavutti kansantaiteen ikonin aseman jo aikalaistensa keskuudessa. Larin Paraske -palkinnon ovat aiemmin saaneet mm. vapaa kirjoittaja Kaarina Hazard 2013, runolaulaja, MuT Ilona Korhonen 2012, urheilutoimittaja Antero Mertaranta 2011, kansanmuusikko Sari Kaasinen 2010, runoilija Heli Laaksonen 2009, toimittaja, kirjailija Umayya Abu-Hanna 2008, kirjailija Anna Kortelainen 2007, näyttelijä Eila Roine 2006 ja rap-muusikko Mariska 2005.

Kalevalaisten Naisten Liitto on valtakunnallinen perinne- ja kulttuurijärjestö, joka tekee tunnetuksi suomalaista kansanperinnettä. 61 jäsenyhdistyksessä on yli 4 000 jäsentä. Liitto omistaa Kalevala Koru Oy:n.

Lisätietoja:                

toiminnanjohtaja Sirpa Huttunen puh. 050 520 1314 ja 09 604 791
sirpa.huttunen@kalevalaistennaistenliitto.fi

 

Liitteet:          
   
-Kuva: Teos / Stefan Bremer
-Kalevalaisten naisten juhlavuoden 2015 tiedote

                           

 

Liitetiedostot

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs