Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kevään Teatterifestarit käynnistyy pesuohjelman mittaisella tragikomedialla

Centria-ammattikorkeakoulu

Kevään Teatterifestarit käynnistyy pesuohjelman mittaisella tragikomedialla

Tiedote.
Julkaistu: 14.01.2013 klo 08:25
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakoulun Teatterifestivaalit pyörähtävät käyntiin lauantaina 19.1. Festivaalit jatkuvat aina 2.2. saakka, ja parin viikon sisällä ensi-iltansa saa viisi näytelmää. Teatterifestivaalit ovat osa Centria ammattikorkeakoulun esittävän taiteen koulutusohjelman opintoja, joissa opintojensa loppuvaiheessa olevat teatteri-ilmaisun ohjaajaopiskelijat näyttävät ohjaajan kyntensä. Nyt esitettävät näytelmät ovat päätyneet ohjaajien käsiin monta tietä:

 

- Se, että tämän tekstin löytäminen ja ohjattavaksi saaminen oli lopulta niin kiven alla, vain vahvisti päätöstäni ohjata juuri tämä. Huorasadusta tuli intohimotekstini, joka minun on saatava alta pois ennen kuin voin tarttua mihinkään muuhun. Kirjailija Laura Gustafsson kyllä varoitti sen olevan helvetillinen ohjattava, ja niinhän se on, tai ainakin hyvin haastava, Huorasadun ohjaaja Aulimaria Elo kertoo.

 

Kaikki kevään näytelmät ovat tarinoita rakkaudesta, naiseudesta, miehuudesta, ihmisyydestä – elämästä. Festareiden ensimmäisen ensi-iltansa saa Heidi Haikon ohjaama Pyykki, jota ohjaaja luonnehtii pesuohjelman mittaiseksi traagiseksi komediaksi.

 

- Miksi ihmisellä ei olisi oikeutta ottaa rakkautta? Rakastummeko meille väriin ihmisiin? Miksi rakkaus loppuu? Mikä siinä rakastamisessa voi olla niin vaikeaa? Näin pohtii näytelmän päähenkilö Raili kohdatessaan pyykkituvassa Jukan, kertoo näytelmästään ohjaaja Heidi Haiko.

 

Eveliina Rintamäen ohjaama …Hyppää pois nostaa perisuomalaisen naapurikateuden uudelle tasolle; nyt ei ole kysymyksessä ruoholeikkuri tai auto, nyt halutaan tietää kenellä on ollut hirveämpi elämä ja kenellä on suurempi oikeus päättää se.

 

- Näytelmä on joidenkin mielestä ihan mieletön ja toisten mielestä todella huono. En pidä esityksistä, jotka ovat ihan ok, Eveliina Rintamäki perustelee ohjausvalintaansa.

 

Muut nähtävät näytelmät ovat Maria Haapasen ohjaama Louhi ja Marita Mattilan ohjaama Mistä on isot pojat tehty. Kutakin näytelmää esitetään 3–4 kertaa. Näytelmiä esitetään Kokkolassa L-Studiolla ja Studioteatteri Reaktiossa.

 

Toimittajat ovat tervetulleita esityksiin ja järjestämme toimittajille mielellämme haastattelun, jossa ovat kaikki ohjaajat paikalla.

 

Liitteenä on lyhyet kuvaukset kaikista näytelmistä esitysaikoineen.

 

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Toni Kettukangas, toni.kettukangas@centria.fi, Puh. 040 808 5123

Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086

www.cou.fi/teatterifestivaalit

Liitetiedostot

Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun uusi nimi, Centria ammattikorkeakoulu – Centria yrkeshögskola, astui voimaan 1.8.2012.

Ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulun koulutusvastuualueet ovat tekniikka, liiketoimintaosaaminen sekä hyvinvointi ja kulttuuri.

Keskeiset tunnusluvut 2012

Aloituspaikkoja 2012                              622

Opiskelijoita                                          n. 3300

Tutkintoja / vuosi                                  450­­-490

Henkilöstöä                                          310

Kokonaistuotot 2011                              27 M€

Koulutusaloja 2012                                6

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs