Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kestilän kirjastossa ja Äänekosken nuorisokeskuksessa tuunattiin Suomen parhaat valistusvessat

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Kestilän kirjastossa ja Äänekosken nuorisokeskuksessa tuunattiin Suomen parhaat valistusvessat

Tiedote.
Julkaistu: 27.03.2014 klo 10:53
Julkaisija: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin järjestämässä Tuunaa vessa -kilpailussa lasten ja nuorten ryhmien tehtävänä oli ideoida ja toteuttaa nettiaiheinen valistusvessa. Vessan tuli kannustaa siellä vierailijaa pohtimaan, millainen olisi parempi internet. Tarkemman näkökulman ja toteutustavan ryhmät saivat valita itse. Vessa tuli toteuttaa Mediataitoviikolla, jota vietettiin 10.-16.2. Toteutuspaikkana tuli olla julkinen vessa esimerkiksi koulussa, kirjastossa tai nuorisotilassa.

Kilpailuun tuli määräaikaan mennessä 28 osallistujaa. Vessoja tuunasi yhteensä noin 120 lasta ja nuorta, ja vessoissa oli yhteensä noin 3000 kävijää. Kilpailun tuomaristo arvioi vessoja muun muassa vaikuttavuuden, visuaalisuuden ja toteutusprosessin näkökulmista.

Voittajat valittiin kahdessa kategoriassa. Alle 13-vuotiaiden sarjassa voittajaksi selviytyi 11-vuotiaiden Tiian, Maijun, Hennan, Ennin ja Emmin ryhmä. He toteuttivat vessan äänekoskelaisen nuorisokeskus Spotin vessaan. Tytöt kysyivät ensin lupaa vessan tuunaamiseen koulusta, mutta kieltävän vastauksen jälkeen kääntyivät nuorisokeskuksen puoleen.

”Vessa on yksinkertainen ja selkeä. Viesti tulee selvästi esille ja vessan seinille tehdyt maalaukset ovat hienoja. Plussaa sitkeydestä etsiä tuunattava vessa!” perusteli tuomaristo voittajan valintaa.

Yli 13-vuotiaiden sarjassa voittajaksi valikoitui 15-vuotiaiden Jonin ja Angelan vessa, joka oli tuunattu Kestilän kirjastoon. Tuomaristo arvosti erityisesti vessan tarinallisuutta.

”Tässä vessassa on erinomainen pedagoginen lähestymistapa. Erinomainen, mietitty, hienosti toteutettu kokonaisuus. Hyvä fiilis välittyy”, tuomaristo lausui.

Nuorten osallistuminen nettikasvatukseen näin mieleenpainuvalla tavalla teki vaikutuksen tuomaristoon. ”Oli hienoa huomata, kuinka sydämellä vessojen tuunaamiseen oli paneuduttu. Tämä oli 15-vuotisen urani hauskin työtehtävä”, kommentoi Essi Pekkala-Jokinen Sonerasta.

Tuomaristoon kuuluivat Pekkala-Jokisen lisäksi Tina Heino Opetushallituksesta, Marianna Halonen Microsoftilta, Leea Puranen Otavamediasta sekä verkkotukioppilaat Meri Ketonen ja Milla Hammar-Staf Mannerheimin Lastensuojeluliitosta.

Voittajaryhmät palkittiin pelikonsoleilla ja nettiliittymillä. Molempien sarjojen kolmen kärkeen voi tutustua osoitteessa www.mediataitokoulu.fi/vessa.

Lisätietoja:

Kilpailun järjestäjä
Kansallinen audiovisuaalinen instituutti
Suvi Tuominen, projektipäällikkö
029 5338009
suvi.tuominen@kavi.fi


Alle 13-vuotiaiden sarjan voittaja
Nuorisotiedotuspiste Spotti
Silja Huttunen, nuorisotyöntekijä
0400 115441
silja.huttunen@aanekoski.fi


13-18-vuotiaiden sarjan voittaja
Kestilän kirjasto
Birgitta Virpimäki, opettaja
044 5118379
birgitta.valimaki@siikalatva.fi

Julkaisukelpoisia kuvia voittajavessoista löytyy osoitteesta www.mediataitokoulu.fi/vessa.

Liitetiedostot

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto, jonka tehtäviä ovat elokuvien sekä radio- ja televisio-ohjelmien säilyttäminen ja niihin liittyvä tutkimus, audiovisuaalisen kulttuurin edistäminen, kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta ja mediakasvatuksen edistäminen. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs