Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Keskeneräisyyden kauneus -taideprojekti edustaa pehmeämpää, sallivampaa maailmanhavainnointifilosofiaa

Keskeneräisyyden kauneus

Keskeneräisyyden kauneus -taideprojekti edustaa pehmeämpää, sallivampaa maailmanhavainnointifilosofiaa

Tiedote.
Julkaistu: 11.04.2016 klo 14:15
Julkaisija: Keskeneräisyyden kauneus

Keskeneräisyyden kauneus® – taideprojektissa ilmaistaan valokuvien kautta tekijöiden kokemuksia tilojen ja paikkojen identiteetin kasvusta ja muuttuvien hetkien tarkkailun voimauttavasta merkityksestä erilaisten projektien ja myös yllättäen tavallisen arjen keskellä.

Juuri nyt taideprojekti vierailee PopUp-hengessä Lupaus-hyvinvointistudiolla Helsingin Kalevankadulla ja Linguajoy Kielikerhojen tiloissa Helsingin Lauttasaaressa.  Nämä valoisat ja ilmavat PopUp-GALLERIAT esittelevät arjen yllättävissä ympäristöissä taideprojektin valikoiduin valokuvin keskeneräisyyttä, paikkojen identiteetin kasvua ja hetkien jatkuvaa muutosta.

Miksi PopUp?

Sofia Amberla: ”Keskeneräisyyden teema sopii erityisen hyvin seikkailemaan näihin tiloihin, joissa tapahtuu kohtaamisia ihmisten kanssa, tiloihin, joissa kehitytään, muututaan ja onnistutaan. Keskeneräisyyden mahdollisuudet kiehtovat: etsimme edelleen niitä kauniimpia, kirkkaampia kokemuksia keskeneräisyydestä ja signaaleja niistä toiveikkaista muutosnäyistä, joita tutkielmissamme olemme lähentyneet.  Ja koska matka on kesken, haluamme myös työstää ja jakaa sitä yhdessä ihmisten kanssa joiden polut risteävät alati muuttuvan työmme kanssa.”

Hyvinvointistudio LUPAUS, Riina Laaksonen:  "Työt sopivat LUPAUS-studion tiloihin erityisen hyvin ja viehätyin töiden teemasta siksi, että mekin työskentelemme omalla tavallamme keskeneräisyyden kanssa. Kehot ja mielet, mitä työstämme, eivät ole koskaan valmiita, vaan opettelemme jokaisen omista, yksilökohtaisista lähtökohdista tuntemaan itseämme paremmin ja kulkemaan kohti omaa tavoitettamme. Itsetuntemuksen kasvun myötä sekä hyvän kokemuksen itsestään saatuaan jokaisen sisäinen kauneus ja valo pääsevät oikeuksiinsa ja alkavat paistaa sekä valaisevat myös kaiken ympärillään"

Linguajoy Kielikerhot, Henrietta Kvist: ”Linguajoy Kielikerhoille POPup sopii erityisen hyvin, koska lapsilla on ainutlaatuinen kyky olla läsnä; ihastella, ihmetellä ja riemuita asioista, jotka ovat vielä kesken. Vieraiden kielten ja kulttuurien omaksuminen on keskeneräisyyden hyväksymistä. Se on elämyksellinen, elämänmittainen polku, jossa itse kehitysprosessi on tärkeämpi kuin lopputulos.

Taiteilijat

Sofia Amberla
Taiteilija, mentaalivalmentaja. Uskoo unelmien voimaan, ihailee omenatarhoja.
sofia@amberla.fi
040 5409 119

Marko Kivistö
Pyhämaan saaristosta käsin vaikuttava arkkitehti, opettaja, kirjailija ja kuvataiteilija.
marko@laidun.fi
041 4359 852

Yhteistyössä

Musiikkitalo, Dialab Oy, Uudenkaupungin vierasvenesatama, Vallila Oy, Alfred Kordelinin yleinen edistys- ja sivistysrahasto, Porvoon Taidetehdas, Valtion rakennustaidetoimikunta, Kirmo Mikkolan säätiö / SAFA

Liitetiedostot

Taustaa

Taideprojekti syntyi alun perin kuvaajien arkkitehteina Helsingin Musiikkitalon rakennustyömaalla kokemista satunnaisen kauniista hetkistä. Projekti jatkui saman keskeneräisyyden tarkkailuna kauas työmaan hälinästä Lounais-saariston ulkoluodon korjattavalle merimerkille, laajoihin maisemiin, päätyen lopulta koko ihmisyyden keskeneräisyyden kauneuden pohdintaan ja keskeneräisyyden sisältämiin erilaisiin mahdollisiin tulevaisuuksiin. Projektin aineistossa ollaan jotenkin vielä kesken, puuttuu tarkkuus, täsmällisyys tai oikea sijainti. Valo tulee vielä eri tavalla, pinta on viimeistelemättä. Tai keskeneräisyydessä jokin on olemassa vain jonkin toisen osasen olemassaolon toteuttamiseksi: tukemassa, nostamassa, kuljettamassa - tarpeeton tai piilossa valmiissa talossa tai rakenteessa, silti merkitykseltään aivan välttämätön, kuvissa pääroolissa.  Projektissa keskeneräisyyden hahmo näyttäytyy lohdullisena, kauniina itsessään hyväksyttävänä vaiheena ja tulevaisuuden lupauksena. 

Valokuvien lisäksi projekti sisältää aiheen pohdintaa, luentoja ja kirjoituksia aiheesta tilauksesta Taideprojekti on esiintynyt aiemmin mm. Musiikkitalossa sen valmistumisen aikaan ja ennen vuoden 2016 Popupeja viimeksi isomman näyttelyn muodossa kesällä 2014 Porvoon taidetehtaalla.

PoPUp – GALLERIOISSA taideteoksia myös myynnissä. Luentoja ja työpajoja aiheen parista tilauksesta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs