Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kesä alkaa Lappeenrannan Satamatorilta sunnuntaina 5.6.

Lappeenrannan kaupunki

Kesä alkaa Lappeenrannan Satamatorilta sunnuntaina 5.6.

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2016 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kesä puhkeaa jälleen kukkaan kesäkonserttien avajaisten myötä Satamatorilla sunnuntaina 5.6. klo 12−18. Rakuunasoittokunta aloittaa tapahtumapäivän klo 11.45 upeasti soivalla kulkuemarssilla. Kulkue etenee Pusupuiston Rakuunapatsaalta Torikadun kautta Satamatielle ja siitä Prinsessa Armadan kautta Satamatorin lavalle. 

Perinteiset lasten kadunmaalaustalkoot klo 12–14

Kello 12–14 saavat lapset taas pistää perinteisesti pensselit maaliin Satamatorin maalausympyrässä. Maalaustapahtumaan kannattaa varautua sopivalla vaatetuksella, pensselillä ja parilla tyhjällä purkilla. Maaleja jakavat Etelä-Karjalan Taiteilijaseuran taiteilijat. 

Maalausympyrän keskellä komeilee graafikko Heli Pukin suunnittelema ja Etelä-Karjalan Taiteilijaseuran toteuttama Lappeenrannan Hiekkalinnan vuoden 2016 teeman mukainen logo. Hiekkalinnan teemana on tänä vuonna ”Ritarilinna” ja logossa on kuvattuna linnan lisäksi myös ritari ja lohikäärme. 

Kesäkonserttikauden avaus klo 12−18 

Puolustusvoimien Rakuunasoittokunta aloittaa kesäkonserttien avajaispäivän klo 11.45 Pusupuistosta Satamatorille suuntaavalla kulkuemarssilla. Soittokunta on aloittanut kesäkonserttiperinteen Lappeenrannassa jo 1800-luvun lopulla ja ylläpitää perinnettä edelleen. Satamatorin lavalla Rakuunasoittokunta esiintyy klo 12. Muita iltapäivän esiintyjiä ovat Rajan Nuoret, CupCakes, TwoStep, Karjalan Laulu-Veikot ja viihdekuoro Carpe Diem. Kesäkonserttikauden avajaispäivänä Satamatori soi ja tanssii aina kello 18 asti. 

Lappeenrannan kaupungin tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallio laskee kesään mahtuvan lähes 100 konserttia ja esiintymistä. 

− Esiintyjinä nähdään paikallisia orkestereita, yhtyeitä, kuoroja, soittokuntia, laulajia, soittajia ja tanssijoita. Kesän mittaan konserteista voi nauttia Satamatorilla, Kauppatorilla sekä Joutsenon torilla. Satamatorilla konsertteja on tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin klo 18−19, Kauppatorilla konsertteja on lauantaisin klo 10−11 ja Joutsenon torilla konsertit ovat joka toinen torstai klo 11−12, Kallio luettelee. 

– Viime elokuussa yleisömenestykseksi kasvaneet Rajan Nuorten kansantanssi ja -musiikkikonsertit saavat jatkoa myös tänä vuonna Lappeenrannan kesäteatterilla. Kansantanssi ja -musiikkikonsertit tuovat iloa ja vauhtia elokuisiin sunnuntai-iltoihin klo 18–19.15. Lisäksi kesäteatterilla voi elokuussa osallistua mukaviin yhteislaulutilaisuuksiin klo 16–17. Kaikki Lappeenrannan tapahtumapalvelujen tuottamat kesäkonsertit ovat maksuttomia, iloitsee Kallio ja toivottaa kaikki tervetulleiksi. 

Lappeenrannan kesä 2016 soi, tanssii ja laulaa


Torikaraoke

Keskiviikkoisin 15.6., 13.7. ja 10.8. Satamatorin lavalla klo 19–21 

Yhteislaulutilaisuudet

Linnoituksen kesäteatterilla sunnuntaisin 7.8., 14.8., 21.8. ja 28.8. klo 16–17 

Kansantanssia ja kansanmusiikkikonsertit

Linnoituksen kesäteatterilla sunnuntaisin 7.8., 14.8., 21.8. ja 28.8. klo 18–19.15 

Kesä-taiji

Kiinalaista voimistelua radiotalon nurmikolla keskiviikkoisin 8.6., 15.6. ja 22.6. klo 18–19 

Linnoituksen Iltasoitto
"Karjalan kunnailla" nauhoite soi iltaisin klo 22 Linnoituksen ortodoksisen kirkon kellotapulista kesä–elokuun välisenä aikana. Kappaleen esittää dir.mus. Hannu Sopanen.

Koko kesäkonserttikauden 2016 ohjelma

http://lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Tapahtumat/Kesakonsertit/Kesakonserttien-ohjelma 

 

Lisätietoja:

Kaupungin tapahtumapalvelut - Lappeenranta Event
Jorma Kallio puh. 0400 155 597
jorma.kallio@lappeenranta.fi

Suvi Niemi puh. 040 637 1779
suvi.niemi@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs