Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kehruuhuone saa oman musiikkinäytelmän

Lappeenrannan kaupunki

Kehruuhuone saa oman musiikkinäytelmän

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2016 klo 08:15
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

”Jos Kehruuhuoneen hirsiseinät voisivat kertoa, tarinoita olisi tuhansia. Kuulisimme tarinoita kovasta kohtalosta, surusta ja murheesta, mutta myös ilosta, onnesta ja onnistumisen riemusta. Hirsiseinät huokuvat historiaa, mutta eivät kerro. Siispä me kerromme.” 

Lappeenrannan linnoituksessa sijaitsevan Kehruuhuone-laitoksen perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 200 vuotta. Perustamisasiakirjan allekirjoitti Venäjän keisari Aleksanteri I 5. marraskuuta 1816. 

Juhlavuoden kunniaksi Kehruuhuoneella on järjestetty vuoden aikana monia sen historiaan liittyviä tapahtumia. Juhlavuosi huipentuu marraskuun 4. päivä kantaesityksensä saavaan Kehruuhuone 200 -musiikkinäytelmään, jossa Kehruuhuoneen historiaa avataan naisvankila-ajasta tähän päivään saakka. 

– Tämä tarina kerrotaan kokonaan lappeenrantalaisin voimin, musiikin ja teatterin keinoin. Musiikkinäytelmää esitetään Kehruuhuoneella vain yhdeksän kertaa, sanoo Kehruuhuoneen emäntä Sari Kaasinen

Näytelmän käsikirjoitus ja dramatisointi on draamapedagogi Marika Kesselin käsialaa. Kesseli muistetaan Lappeenrannassa muun muassa upeasta Sibelius-kokonaisuudestaan joulukuussa 2015 sekä Lappeenrannan Lyseon lukion Pysäkki-näytelmästä keväällä 2016. 

Musiikkinäytelmään on valittu musiikkia sekä aikakauden mukaan että siihen on sävelletty aivan uutta musiikkia. Näytelmässä on yhteensä 15 kappaletta, joista puolet on sävelletty varta vasten tähän teokseen. Musiikin valinnasta ja säveltämisestä vastaa Kehruuhuoneen taiteellinen johtaja, MuT Sari Kaasinen, joka on säveltänyt teokseen muun muassa syksyllä 2014 remontin aikana Kehruuhuoneen seinästä löytyneen miesvangin kirjeen vuodelta 1925. Kaasinen nähdään myös esiintymässä lavalla. 

Tanssiperinne liittyy talon historiaan oleellisesti ja koreografi Netta Salonsaari on tehnyt teokseen näyttäviä koreografioita.  Mukana on 25 eri-ikäistä näyttelijää, laulajaa, soittajaa ja tanssijaa, harrastajista ammattilaisiin. 

Värikkään historian läpikäynyt Kehruuhuone on toiminut niin nais-, mies- ja sotavankilana (1816–1946) kuin urheilutalona ja erittäin suosittuna tanssipaikkana (1947–1986). Sisätenniskenttänä se toimi vuoteen 2013 saakka. Nyt Kehruuhuone on elävä ja tapahtumarikas kulttuuri- ja tapahtumakeskus, jossa lähikulttuuri sekä vanha ja uusi kohtaavat sulassa sovussa. 

KEHRUUHUONE 200 -musiikkinäytelmän esitykset 

pe 4.11. klo 18, ensi-ilta

la 5.11. klo 14

la 5.11. klo 19 juhlanäytös & juhlamenu klo 17 alkaen

ti 8.11. klo 14 ja 18

ke 9.11. klo 14 ja 18

to 10.11. klo 14 ja 18 

Esitykset ovat myynnissä lippu.fi ja Kehruuhuoneella. Ryhmävaraukset voi tehdä vain Kehruuhuoneelle. 

Liput: 22,50 €, ryhmät (yli 20 henkilöä) 20 €

Lipunmyynti: lippu.fi ja Kehruuhuone, puh. 045 614 8677

Ryhmävaraukset: myynti@kehruuhuone.fi, puh. 045 642 5053 

 

Lisätiedot:

Kehruuhuoneen emäntä ja taiteellinen johtaja Sari Kaasinen puh. 050 564 0930
sari.kaasinen@kehruuhuone.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs