Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Katuliituja, tuopinalusia ja videoprojisointia – Linnankadusta tulee taidekatu

Turun ammattikorkeakoulu

Katuliituja, tuopinalusia ja videoprojisointia – Linnankadusta tulee taidekatu

Tiedote.
Julkaistu: 14.04.2016 klo 13:48
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK:n Taideakatemian kuvataiteen opiskelijat valtaavat Linnankadun 17.–28.4. Kadun varrelle syntyy tapahtuman aikana erilaisia tilasidonnaisia taideteoksia. Myös yleisö voi osallistua osaan teoksista.

Linnankadulla on nähtävillä projisointeja, ääniteos, installaatio sekä yhteisöllisesti toteutettuja taideteoksia. Yleisön on mahdollista tehdä oma taiteellinen tuopinalunen ja osallistua katuliiduilla piirtämiseen.

Tapahtuma on osa Turun ammattikorkeakoulun koordinoimaa kansainvälistä In Public, In Particular (IPIP) -hanketta. IPIP-hankkeessa vastaavanlaisia taiteen katutapahtumia järjestetään myös Dublinissa, Zagrebissa ja Antwerpenissa.

- Taideteokset tuovat keväiselle Linnankadulle uutta eloa. Paikat, jotka normaalisti vain ohittaa liikkuessaan, voi tilasidonnaisten taideteosten myötä oppia näkemään uudessa valossa, sanoo IPIP-hankkeen Artistic Director Sari Torvinen.

Taiteellista yhteistyötä maahanmuuttajien kanssa

Mukana tapahtumassa on joukko Linnankadulla toimivia yrityksiä ja yhdistyksiä, muun muassa musiikkikahvila Sointu, kauppakeskus Forum ja Daisyliiton Muistojen koti.

Opiskelijat ideoivat yhdessä Muistojen kodin iäkkäiden maahanmuuttajien kanssa rakennuksen sisäpihalle sijoittuvan installaation. Kyseisen teoksen luonnoksia voi käydä katsomassa keskiviikkona 27.4. klo 11–12 osoitteessa Linnankatu 41.

- Muistojen kodin maahanmuuttajat ovat olleet aktiivisesti mukana ideoinnissa. Moni heistä tekee paljon käsitöitä, joten he saattavat osallistua myös installaation toteutukseen, kertoo Torvinen.

Katutaidetapahtumia luvassa myös jatkossa

IPIP-hanke on saanut rahoitusta kolmelle vuodelle Luova Eurooppa -rahoitusohjelmasta, joten vastaavanlaisia katutapahtumia nähdään Linnankadulla myös tulevaisuudessa. Seuraava tapahtuma järjestetään ensi syksynä.

Katutapahtumaviikon ohjelma:

- Videoprojisointi (Linnankatu 9, pe 22.4. – la 23.4. klo 20–04)

- Tuoppikortti – Tee oma tuopinalusesi (Bar Kuka, Linnankatu 17, su 17.4. klo 16–03)

- Katuliitupiirustusta (Ravintola Sointu, Linnankatu 27, ke 27.4 klo 17–19)

- Luonnoksia sisäpihan installaatioon esillä (Muistojen koti, Linnankatu 41, ke 27.4. klo 11–12)

- Installaatio ja ääniteos (Forum-kortteli, Linnankatu 11, avajaiset to 28.4. kellonaika tarkentuu tapahtuman Facebook-sivulle osoitteeseen https://www.facebook.com/events/258416894493677/.)

Lisäksi ohjelmassa on kattomaalaus, camera obscura -installaatio ja tunnustuspuita, joiden sijainti ja ajankohdat päivittyvät myöhemmin tapahtuman Facebook-sivulle.

 

Lisätiedot:

Sari Torvinen
IPIP-hankkeen Artistic Director
050 598 5272
sari.torvinen@turkuamk.fi

Liitetiedostot

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs