Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Katseen kohteena aurinkorannalla

Turun ammattikorkeakoulu

Katseen kohteena aurinkorannalla

Tiedote.
Julkaistu: 24.03.2016 klo 10:48
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Millaisia kommentteja syntyy, kun nainen ja mies kohtaavat välissään vain heikko kielitaito ja asiakassuhde? Mihin katse kohdistuu aurinkorannalla? Nämä asiat selviävät tänä keväänä Köysiratagalleriassa.

- Halusimme tai emme, meillä on tapana syynätä uusia ihmisiä päästä varpaisiin, kertoo Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta kuvataiteilijaksi valmistuva Mira Kjemo.

Mira Kjemon Dear special lady –opinnäytetyönäyttelyssä katsoja pääsee silmäilemään rannalla rentoutuvia naisia ja siellä työskenteleviä miehiä. Lomakuvista napatut mallit on rajattu tekijän tulkinnan ja katseen suunnan mukaisesti.

Näyttely koostuu värikkäistä, isoista maaluksista ja lyijykynäpiirustuksista, joissa totuus ja fiktio sekoittuvat. Kaksi eri teossarjaa antavat molemmat erilaisen tunnelman samasta miljööstä. Vaikka tekijä ei näy teosten pinnalla, hän näyttäytyy rajausten ulkopuolella sekä katsojan että katsotun roolissa.

”You eat all time, looks like cow”

Kjemo yllättyi kuullessaan, että rannalla työskentelevien miesten täytyi työnsä puolesta oppia katsomaan vähäpukeisia naisia. Tärkeää oli ottaa suora katsekontakti, muta välttää tuijottamista. Kjemo koki tilanteen synnyttämän ristiriidan koomisena.

- Minusta on epäkohteliasta vältellä katsekontaktin ottamista. Samalla itselleni ranta on kuitenkin juuri se paikka tässä maailmassa, jossa en halua tulla katsotuksi, Kjemo sanoo.

Räväkkyyttä teoksiin tuovat vieraspyyhkeille painatetut kuvatekstit. Huumoria revitään rannalla työskentelevien miesten sanomista ulkonäköön kohdistuvista kommenteista.

- Kuvateksteiksi olen valinnut negatiiviset kommentit, koska ne luovat mielestäni humoristisen vastakohdan itsehemmottelun, kauneuden ja mässäilyn ympärillä pyörivälle turismille, Kjemo sanoo

 

Köysiratagalleria, Linnankatu 54–60, 20100 Turku

Avajaiset 29.3 Klo 17–19

Näyttely avoinna ma–pe 30.3.–8.4.2016 Klo 12–17

Tervetuloa!

 

Lisätietoja:

Mira Kjemo 

Puhelin: 0400561913

Sähköposti: mira.kjemo@edu.turkuamk.fi

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs