Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Katja Kettu väittelee EMMAssa aiheesta pohjoinen

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Katja Kettu väittelee EMMAssa aiheesta pohjoinen

Tiedote.
Julkaistu: 16.04.2015 klo 15:45
Julkaisija: EMMA - Espoon modernin taiteen museo

 

EMMA - Espoon modernin taiteen museossa käydään lauantaina 25.4. klo 14 alkaen monitieteinen väittely aiheesta pohjoinen. N = 000° Battle at EMMA Areena -väittelytilaisuus koostuu kolmesta väittelyerästä, jonka teemoina ovat mm. maantiede minuuden määrittelijänä, arktisen alueen geopoliittiset muutokset sekä pohjoisuus taiteessa.

Väittelyerissä mukana:
Katja Kettu, kirjailija http://tinyurl.com/msnluwz
Mikko-Pekka Heikkinen, kirjailija http://tinyurl.com/m6sgg7f
Reetta Räty, toimittaja http://tinyurl.com/kusw9nw
Matti Nojonen, poliitikko http://tinyurl.com/klqq4a3
Arto Ojala, talouspolitiikan tuntija http://tinyurl.com/kz5srok
Mauri Ylä-Kotola, professori, Lapin yliopiston rehtori http://tinyurl.com/m9gjhsv
Rosa Liksom, kuvataiteilija, kirjailija http://tinyurl.com/ler7g4l
Kalle Lampela, kuvataiteilija http://tinyurl.com/kg8ljrv
Jyrki Siukonen, kuvataiteilija, tutkija http://tinyurl.com/kpcv23h

Lehdistökuvat: http://kuvat.emma.museum/kuvat/Lehdistokuvat-Press/Battle+at+EMMA/
Salasana: emmamuseum


Väittelyn erien esittelyt:

Ensimmäisessä erässä väittelijöinä ovat kirjailijat Katja Kettu ja Mikko-Pekka Heikkinen, erätuomarina toimii toimittaja Reetta Räty. Erässä etsitään vastauksia kysymyksiin, mitä pohjoisuus tuo yleismaailmalliseen tematiikkaan rakkaudesta, vihasta ja muutoksesta, entä tuoreuttavatko porot, kodat ja vaivaiskoivut muuta kuin visuaalista maisemaa.

Toisessa erässä alansa asiantuntijat keskustelevat ilmastonmuutoksen vaikutuksista luonnonmaisemaan ja talouspoliittiseen voimakenttään sekä näiden merkityksistä niin paikallisesti kuin globaalistikin. Väittelijöinä ovat professori Matti Nojonen sekä poliitikko, talouspolitiikan asiantuntija Arto Ojala. Erätuomarin roolissa nähdään Lapin yliopiston rehtori, professori Mauri Ylä-Kotola.

Kolmannessa erässä pohditaan Pohjoisen taiteen käsitettä. Tarvitaanko kyseistä käsitettä? Onko kyse todellisista eroista etelän ja pohjoisen välillä? Aiheesta ovat väittelemässä kuvataiteilija, kirjailija Rosa Liksom sekä kuvataiteilija Kalle Lampela. Erää tuomaroi kuvataiteilija, tutkija Jyrki Siukonen.

N = 000° Battle at EMMA Areena -tilaisuus liittyy N = 000° -näyttelysarjaan, joka toteutetaan EMMAn Areena-tilassa yhdessä pohjoisen taiteilijoita tukevan Kari Huhtamon Taidesäätiön kanssa. Sarjaan kuuluva Mia Hamari / Veistoksia -näyttely on EMMAssa esillä 10.5.2015 saakka. Muita sarjan taiteilijoita ovat syksyllä 2014 näyttelynsä EMMAssa pitänyt Jaakko Mattila ja Alma Heikkilä, jonka näyttely avataan syksyllä 2015.

N = 000° Battle at EMMA Areena -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kari Huhtamon Taidesäätiö, Lapin yliopisto ja EMMA.

Tapahtumapäivään osallistuvat myös WeeGeellä toimiva kahvila SIS. Deli+Café pohjoisen teeman tarjonnallaan sekä EMMA Shop tuomalla valikoimaansa tilaisuudessa esiintyvien kirjailijoiden teoksia sekä tarjoamalla etuja tapahtumaan osallistuville.

Tapahtumasta EMMAn sivuilla: http://www.emma.museum/battle

Tapahtuma EMMAn Facebook-tapahtumana: https://www.facebook.com/events/381347272036967/

 

Kari Huhtamon Taidesäätiö

Kari Huhtamon Taidesäätiön tarkoituksena on Kari Huhtamon taiteellisen perinnön vaaliminen ja pohjoisen taiteen edistäminen ja tunnetuksi tekeminen. Päämäärien toteutumisen edellytyksenä on yhteistyö muiden taide- ja kulttuurialan vaikuttajien kanssa. Säätiön keskeisimmät yhteistyöprojektit ovat seminaarien järjestäminen ja Pohjoisen Taiteilija –hanke.

Lapin yliopisto

Lapin yliopistolla on merkittävä rooli kansallisen ja kansainvälisen arktisen tutkimuksen ja taiteellisen toiminnan keskiössä. Yliopisto ja sen kansainväliset verkostot rakentavat siltaa idän ja lännen tiedeyhteisöjen välille. Lapin yliopisto koordinoi muun muassa 170 pohjoisen korkeakoulun University of the Arctic -verkostoa.

Arktista tutkimusta tehdään Lapin yliopiston neljässä eri tiedekunnassa ja yliopiston Arktisessa keskuksessa. Tutkimusaiheet kattavat laajasti koko pohjoisen elinpiirin. Taiteiden tiedekunnan tutkimuksessa painottuvat taide ja muotoilu pohjoisilla alueilla sekä erilaiset taiteen ja muotoilun luovat ratkaisut, joita kehitetään pohjoisen palveluiden tarpeisiin. Ainutlaatuisen lisänsä tiedekunnan tutkimukseen tuo tieteen ja taiteen vilkas vuoropuhelu.

Lisätietoja:
Katariina Lipsanen, asiamies, Kari Huhtamon Taidesäätiö
karihuhtamon@taidesaatio.com p. 040 562 5231

Reetta Kalajo, vastaava museolehtori, EMMA
reetta.kalajo@emma.museum p. 043 824 5101

EMMA - Espoon modernin taiteen museo on yksi Suomen merkittävimmistä taidemuseoista. EMMAn näyttelytilat on jaettu Saastamoisen säätiön taidekokoelman sekä vaihtuvien näyttelyiden kesken. EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs