Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kätevä&Tekevä –messuilla tuunataan perinteitä

Lahden Messut

Kätevä&Tekevä –messuilla tuunataan perinteitä

Tiedote.
Julkaistu: 31.10.2015 klo 11:15
Julkaisija: Lahden Messut

Suomalaisen kansallispuvun 130–vuotista historiaa juhlistetaan tänä viikonloppuna Kätevä&Tekevä –messuilla Lahden Messukeskuksessa. Uudenlaisia oivaltavia, kansallispukujen kulttuuriperinteestä kumpuavia ideoita ja muotoilukonsepteja esitellään tapahtumassa käsityö- ja muotoilukilpailun parhaimmiston muodossa.

Taito Häme ry:n ja Lahden Messut Oy:n yhteistyössä järjestämän Kätevä&Tekevä –käsityö- ja muotoilukilpailun voittajat palkittiin messuilla lauantaina. Persoonallisten kilpailutöiden joukosta palkintoraadin suosikiksi valikoitui Karoliina Parhialan suunnittelema kansallispukulaukku. Toisen palkinnon sai JIP Arte14 –ryhmä (Jaana Ryynänen, Paula Soininen ja Ida Sormunen) hiushilkallaan ja kolmanneksi valittiin Katariina Kotro huivilla ja topilla.
Kunniamaininnan ansaitsi HeLo-team (Heli Väänänen ja Lotta Nuorala) Aurora&UMi -koruillaan.

Kilpailun loppusuoralle yltäneet työt kertovat suomalaisen kansallispuvun tarinaa uudella tavalla. Töihin on tuotu kansallispuvun osia tuunattuna soveltuvaksi nykyajan pukeutumiseen. Palkintolautakunnan sihteerin Sirpa Glad-Stafin mukaan kilpailutöissä näkyy ilahduttavasti uudenlainen näkemys perinteisten kuosien ja kuvioiden käyttämisestä erilaisten tuotteiden suunnittelussa. Palkintoraati kiinnitti valinnoissaan erityistä huomiota tuotteen valmistettavuuteen, elinkaaren ekologisuuteen ja käytettävyyteen. Suunnittelukilpailun palkintojen kokonaissumma oli yhteensä 1 500 euroa. Kilpailun parhaimmistoa on yleisön nähtävillä Kätevä&Tekevä –messuilla Taito Hämeen osastolla nyt viikonloppuna.

Kätevä&Tekevä –kädentaito- ja harrastemessut järjestetään Lahden Messukeskuksessa 31.10.-1.11.2015. Tapahtuma on avoinna lauantaina klo 10-17 ja sunnuntaina klo 10-16. Tapahtuman yhteydessä järjestetään Kivi- ja korumessut sekä lauantaina FlyInDoor -lennokkitapahtuma. Messuvieraat pääsevät kaikkiin tapahtumiin yhdellä sisäänpääsylipulla.

Lisätietoja:

www.katevamessut.fi

 

Taito Häme ry.
Sirpa Glad-Staf
p. 040 846 5324
sirpa.glad-staf@taitohame.fi

 

Lahden Messut Oy
Anne Koskinen
p. 040 581 0722
anne.koskinen@lahdenmessut.fi

Liitetiedostot

Lahden Messut Oy tunnetaan korkealaatuisista ammatti- ja erikoismessuistaan. Toiminnan oleellisena osana ovat myös näytteilleasettajille tarjottavat suunnittelu- ja rakennuspalvelut sekä messukalusteiden ja -tarvikkeiden vuokraus. Lahden Messut toimii yhteistyökumppanina ja teknisenä toteuttajana erilaisissa messuissa ja tapahtumissa. Uudistuneen Lahden Messukeskuksen tilojen vuokraus näyttelyille, messuille, seminaareihin, yritystilaisuuksiin, kokouksiin ja konsertteihin on tärkeä osa Lahden Messujen palvelutoimintaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs