Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kasarimusiikki sytyttää yhä

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Kasarimusiikki sytyttää yhä

Tiedote.
Julkaistu: 08.02.2016 klo 09:50
Julkaisija: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Kasarimusiikki on edelleen tärkeää 1980-luvulla nuoruuttaan eläneille. 1980-luvun musiikkimuistojen keruu tuotti runsaasti vastauksia.

Niin kasaria! / Så 80-tal -muistitietokeruu tuotti pitkälle toistasataa kirjoitelmaa 1980-luvulla nuoruuttaan eläneiden musiikkimuistoista. Monipuolinen aineisto sisältää runsaasti kiinnostavia huomioita muun muassa vuosikymmenen tärkeimmiksi koetuista artisteista, musiikkityyleistä ja yhteisöllisyyden kokemuksista sekä henkilökohtaisista musiikkiin liittyvistä tunteista ja erilaisista muistelijoille tärkeisiin tilanteisiin liittyvistä kertomuksista. Aineistoa tullaan hyödyntämään Jyväskylän yliopiston monitieteisessä Niin kasaria. Nuorisokulttuurit ja suomalaisen yhteiskunnan muutos 1980-luvulla -tutkimusohjelmassa, joka tutkii aikakauden musiikkikulttuureita eri näkökulmista.

Keruun päätösseminaari järjestetään 15.2.2016 Suomalaisen Kirjallisuuden Seurassa, Hallituskatu 1, Helsinki. Tilaisuudessa kuullaan tutkijoiden ja keruun järjestäjien puheenvuoroja aihepiiristä sekä palkitaan parhaat vastaajat. Arvokkaan muistitietoaineiston analyysi jatkuu vuonna 2016, jolloin myös voidaan odottaa ensimmäisiä laajempia tuloksia hankkeen tiimoilta.

Muistitietokeruun järjestivät Jyväskylän yliopiston historian ja etnologian laitoksen koordinoima Niin kasaria -tutkimusohjelma, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Svenska litteratursällskapet i Finland.

Niin kasaria. Nuorisokulttuurit ja suomalaisen yhteiskunnan muutos 1980-luvulla -tutkimusohjelman tutkimusryhmään kuuluu tällä hetkellä tutkijoita historian, etnologian, musiikkitieteen, nykykulttuurin tutkimuksen ja taidehistorian aloilta.

Lisätietoja: Tutkimushankkeen johtaja, professori Petri Karonen, p. 0400 247 388, niinkasaria@jyu.fi

____________________________________________________________________________________________________

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, SKS on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura ja kulttuurijärjestö: tutkimuslaitos, humanistisen tiede- ja tietokirjallisuuden kustantaja, suullisen ja kirjallisen kulttuurin arkisto ja tieteellinen erikoiskirjasto sekä kirjallisuuden viennin ja kääntämisen tukija. Seuraan kuuluu runsaat 3 000 jäsentä ja sen palveluksessa työskentelee tällä hetkellä lähes sata henkeä. www.finlit.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs