Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kansallismuseon torni huputetaan

Kansallismuseo

Kansallismuseon torni huputetaan

Tiedote.
Julkaistu: 30.06.2016 klo 13:11
Julkaisija: Kansallismuseo

Senaatti-kiinteistöt käynnistivät Kansallismuseon kosteutta keränneen tornin kunnostuksen huhtikuussa. Tällä viikolla torni huputetaan design-peitteellä, joka viestii vahvasti, että museo on myös korjaustöiden aikana auki.

Koko tornin kattavaa peitettä kuvittavat aiheet Kansallismuseon keskihallin Kalevala-freskoista, jotka Akseli Gallen-Kallela maalasi vuonna 1928. Eteläpuolella on museon logo ja teksti History is here!

Kansallismuseoon talletettu historia puhuttelee tässä ja nyt

History is here – historia on tässä – on Kansallismuseon ydinviesti.

Haluamme kertoa, että historia on läsnä arjessamme: se vaikuttaa meihin, ja me puolestamme vaikutamme tulkinnoillamme historiaan. Viesti muistuttaa myös siitä, että jokainen eletty hetki muuttuu historiaksi, ylijohtaja Elina Anttila sanoo.

Englanninkielisyys muistuttaa, että Suomi ei ole koskaan ollut suljettu maa, vaan se on aina ollut osa kansainvälistä ympäristöä. Kansallismuseon kokoelmat kertovat Suomen ja sen asukkaiden monista yhteyksistä rajojen ulkopuolelle, kauaskin. Helsingin keskustassa ja Kansallismuseon ympäristössä liikkuu lisäksi suuri joukko erikielisiä ihmisiä – Suomen vähemmistöjä ja ulkomailta tulevia. Haluamme puhutella myös heitä, Anttila sanoo.

Museon sisäänkäynnit ovat käytössä koko korjauksen ajan eikä työmaa vaikuta museon avoinna oloon. Korjaustyön on arvioitu valmistuvan ennen Suomen 100-vuotisjuhlapäivää.

Kuvapankki: http://www.kansallismuseo.fi/fi/kansallismuseo/tiedotusvalineille?Article=6215

Kansallismuseo on kaikkien suomalaisten identiteetin pohjapiirros. Historian huoneita ja aarteita, oivalluksia, havaintoja ja näkökulmia. Ikkuna menneeseen, tähän päivään ja tulevaisuuteen - korvaamaton, lumoava ja yllätyksellinen.

Kansallismuseon museoperheeseen kuuluu seitsemän museota ja kaksi linnaa - Kansallismuseo, Kulttuurien museo (toiminta jatkuu Kansallismuseossa), Suomen merimuseo, Seurasaaren ulkomuseo, Tamminiemi, Hvitträsk, Louhisaari, Olavinlinna ja Hämeen linna.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs