Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kansallisarkisto ja Oikeuskanslerinvirasto sopimukseen asiakirjojen siirrosta ja maksullisesta järjestämisestä

Kansallisarkisto

Kansallisarkisto ja Oikeuskanslerinvirasto sopimukseen asiakirjojen siirrosta ja maksullisesta järjestämisestä

Tiedote.
Julkaistu: 25.02.2014 klo 15:50
Julkaisija: Kansallisarkisto

Kansallisarkisto ja Oikeuskanslerinvirasto ovat sopineet asiakirjojen siirrosta arkistolaitokseen. Siirrettävät asiakirjat ovat pääosin vuosilta 1994-2005, ja niiden kokonaismäärä on noin 90 hyllymetriä. Aineisto siirretään kevään aikana Kansallisarkiston Hallituskadun toimipisteeseen järjestettäväksi.

Järjestämistyön aikana asiakirjoja voidaan antaa tutkijoiden käyttöön rajoitetusti. Osaan aineistosta sisältyy lisäksi käyttörajoituksia, jolloin niiden käyttöön saaminen edellyttää erikseen haettavaa käyttölupaa. Järjestämistyön valmistumisesta tiedotetaan erikseen. Oikeuskanslerinvirasto korvaa aineiston järjestämistyöstä Kansallisarkistolle aiheutuvat kustannukset.

Asiakirjojen säilyttämiseen ja tietopalveluun sovelletaan muilta osin Kansallisarkiston ja Oikeuskanslerinviraston välistä palvelusopimusta. Kansallisarkisto solmi Oikeuskanslerinviraston ja ministeriöiden välillä palvelusopimukset vuonna 2008, jolloin Valtioneuvoston arkisto liitettiin Kansallisarkistoon.

Lisätietoja: ylitarkastaja Niko Mäkinen, Kansallisarkisto, puh. 029 5337066, etunimi.sukunimi@narc.fi

Arkistolaitos varmistaa kansalliseen kulttuuriperintöön kuuluvien asiakirjojen säilymisen ja edistää niiden tutkimuskäyttöä. Tehtäviin kuuluu myös alan tutkimus- ja kehittämistoiminta. Arkistolaitos vastaa osaltaan siitä, että kunkin aikakauden yhteiskunnallisesta todellisuudesta säilyy tutkimukselle aito ja todistusvoimainen kuva.

Kansallisarkisto ja sen alaiset maakunta-arkistot muodostavat arkistolaitoksen, jossa työskentelee noin 220 henkilöä 12 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Arkistolaitos on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion viranomainen.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs