Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kamarimusiikki kaikuu Rauhalan kamareissa 28.2.

Oulun ammattikorkeakoulu

Kamarimusiikki kaikuu Rauhalan kamareissa 28.2.

Tiedote.
Julkaistu: 22.02.2012 klo 09:23
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun ammattikorkeakoulu (Oamk) ja Ravintola Rauhala järjestävät vasta perustetun oululaisen jousikvartetin debyyttikonsertin. Konsertti pidetään Kalevalan päivänä 28.2. klo 19 Ravintola Rauhalassa (Mannenkatu 1, Oulu). Liput viisi euroa.

Konsertin ohjelmistossa on jousikvartettiteoksia Mozartilta, Schubertilta ja Weberniltä. Klassismin ajan upea jousikvartettimusiikki sopii hyvin Ravintola Rauhalan huoneisiin ja tunnelmaan. Konsertissa kuullaan muun muassa Webernin kaunis ja tunteisiin vetoava Langsamer Satz.

Jousikvartetissa soittavat Iida Kujala, viulu, Laura Kangas, viulu, Anniina Matinlassi, alttoviulu ja Anna Liukkonen, sello. Kaikki kvartetin jäsenet ovat oululaisia klassisen musiikin ammattilaisia. Iida Kujala työskentelee tällä hetkellä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa viulistina ja opiskelee Oulun seudun ammattikorkeakoulun ja Piteån musiikkikorkeakoulun yhteiskoulutuksessa Master of Arts -tutkintoa. Laura Kangas työskentelee Oulu Sinfoniassa vt. viulistina. Anniina Matinlassi opiskelee alttoviulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja työskentelee alttoviulunsoiton tuntiopettajana Oulun Konservatoriossa. Anna Liukkonen puolestaan opiskelee Oamkissa musiikkipedagogin tutkintoa sekä sellonsoitosta että laulusta.

Nuoret naiset tuntevat toisensa yhteisiltä opiskeluajoilta Oamkissa. Tuoreimpana nelikosta oululaistunut Laura Kangas on puolestaan tullut Anniinalle ja Iidalle tutuksi Oulu Sinfonian ajoilta. He kolme tekivät yhtä aikaa sijaisuuksia Oulu Sinfoniassa pari vuotta sitten. Nyt he ovat päätyneet ensimmäistä kertaa musisoimaan pienemmässä kokoonpanossa. Jousikvartetti syntyi alun perin Iida Kujalan aloitteesta. Tämä kamarimusiikkikonsertti muodostaa osan hänen Master of Arts -opintojensa lopputyöstä. Projekti on tällä haavaa kertaluonteinen. Tulevaisuuden haaveena kuitenkin on, että kvartetti jäisi elämään ja myöhemmin olisi mahdollista järjestää lisää kamarikonsertteja Oulun seudulla.

Lisätietoja

Iida Kujala, 044 293 0430, iidakujala@hotmail.com

Liitetiedostot

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs