Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kalevalaiset naiset haastavat Duudsonit

Pilgrim Oy

Kalevalaiset naiset haastavat Duudsonit

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2014 klo 15:19
Julkaisija: Pilgrim Oy

Kestääkö kundien kalevalainen kantti?

Tuleva vuosi 2015 on Kalevalan, Kantelettaren ja kalevalaisten naisten juhlavuosi. Kanteletar täyttää 175, Kalevala 180 ja Kalevalaisten Naisten Liitto 80 vuotta. Juhlavuoden tavoite on inspiroivan kalevalaisen kulttuuriperinnön esittely sitä vielä tuntemattomille sekä uusien jäsenten innostaminen mukaan kalevalaisten naisten toimintaan. Juhlavuosi toteutetaan yhdessä Kalevalaisten Naisten Liiton omistaman Kalevala Koru Oy:n kanssa ja sen suojelija on rouva Jenni Haukio. Myös Duudsonit on haastettu mukaan kalevalaisten naisten juhlahumuun. Duudsonit ovat ottaneet haasteen rohkeasti vastaan, mutta kuinka kestää kundien kalevalainen kantti?

Idea ottaa Duudsonit mukaan kalevalaisten naisten juhlaan syntyi Kalevala Korun Elämän Roihu -korulle luodusta tekstistä.

– Luin Elämän roihulle laaditun tekstin, joka aukaisi silmäni. Tekstissä roihuaa samanlainen aatteen liekki kuin Kalevalaisten Naisten Liiton perustaneella Elsa Heporaudalla. Tuntui kuin Duudsonit olisivat Elsan oppipoikia: Elämän roihu -korun arvot – rohkeus uskoa omiin unelmiin, niin että ne muuttuvat todeksi – ovat yhtä kuin Elsan arvot, naurahtaa Kalevalaisten Naisten Liiton toiminnanjohtaja Sirpa Huttunen.

Vahvat juuret antavat kantavat siivet

Folkloristina Huttunen näkee Duudsonien mukaantulon kalevalaisten naisten juhlavuoteen pelkästään luontevana.

– Perinnemiehet Pohjanmaalta ovat uskoneet omiin juuriinsa ja ponnistaneet niiden voimalla pitkälle, juuri niin kuin kalevalaiset naisetkin opettavat. Vahvat juuret antavat kantavat siivet. Kalevalaisten kundien skabailu on ihan samanlaista päätöntä kohellusta kuin Duudsoneillakin.
HP kertoi esimerkiksi, että hekin yrittävät laulaa toisiaan suohon.

Eniten Duudsoneissa kolahtaa mahdottomuustehtävät ja myyttien murtaminen. Siinä Huttunen näkee paljon yhtäläisyyksiä kalevalaisen perinneasenteen kanssa: oksat pois ja rohkea rokan syö!

– Sitä asennetta kaivataan nyt Suomessa laajemminkin, Huttunen tiivistää.

Duudsonit esiintyvät Kalevalaisten Naisten juhlakonsertissa Kalevalan päivänä lauantaina 28.2.2014 Finlandia-talolla. Liput ovat myynnissä Tiketissä.

Lisätietoja:


Sirpa Huttunen

Toiminnanjohtaja
Kalevalaisten Naisten Liitto ry.
Puh. 050 520 1314

sirpa.huttunen@kalevalaistennaistenliitto.fi
www.kalevalaistennaistenliitto.fi


Sari Kaasinen
Puheenjohtaja
Kalevalaisten Naisten Liitto ry.
sari.kaasinen@sarikaasinen.com
www.kalevalaistennaistenliitto.fiLiitteet:

- Juhlavuoden juhlakonsertin juliste
- Juhlavuoden tapahtumakalenteri


###

Kalevalaisten Naisten Liitto:

Kalevalaisten Naisten Liitto on perinteestä ja kulttuurista kiinnostuneiden ihmisten verkosto. Olemme tarinan kertojia ja kuuntelijoita, harrastajia ja ammattilaisia, elämysten kokijoita ja näkijöitä. Kulttuurin voima kokoaa meidät yhteen. Yhdessä etsimme uusia näkökulmia perinteisiin. Liitossa on jäseniä yhteensä 4000 ja jäsenyhdistyksiä 61, joista neljä toimii Ruotsissa. Kalevalaisten Naisten Liitto omistaa Kalevala Koru Oy:n.


Toimittajalle:

Oheisesta vuosikellosta näet tämänhetkisen tapahtumien tilanteen.  Päivitämme tapahtumia jatkuvasti suunnitelmien täsmentyessä. Seuraathan siis kalevalaisten naisten www-sivua, www.kalevalaistennaistenliitto.fi, niin pysyt juhlahumussa mukana.

Liitetiedostot

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs