Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kaarina Hazardista Larin Paraske

Kalevalaisten Naisten Liitto

Kaarina Hazardista Larin Paraske

Tiedote.
Julkaistu: 24.10.2013 klo 10:30
Julkaisija: Kalevalaisten Naisten Liitto

TIEDOTE  23.10.2013                                                Julkaisuvapaa 25.10.2013 klo 12.30

 

KAARINA HAZARDISTA LARIN PARASKE

Kalevalaisten Naisten Liitto on myöntänyt Larin Paraske -palkinnon vapaalle kirjoittajalle Kaarina Hazardille. Palkinto myönnetään vuosittain hyvälle puhujalle, mestarilliselle sanan taitajalle. Palkinto luovutetaan Helsingin Kirjamessuilla Kirjakahvilassa perjantaina 25.10. klo 12.30. Palkinnon jakaa Liiton puheenjohtaja MuT Sari Kaasinen.

Sanavalmiin Kaarina Hazardin kärkevät puheet ja kirjoitukset jakavat ihmisten mielipiteitä. Hän ottaa rohkeasti kantaa päivänpolttaviin kysymyksiin rehevällä ja juurevalla suomen kielellä auktoriteetteja kumartelematta tahallaan ärsyttäen. Hän tarttuu rohkeasti teemaan kuin teemaan ja pyörittelee sitä kuulijoiden iloksi. Hän on kuunteleva keskustelija, joka ei anna kevyiden argumenttien mennä ohi, vaan tivaa perusteluja. Yhteiskuntakriittinen kolumnisti ja blogisti on monta kertaa herättänyt julkisen keskustelun kiusallisistakin aiheista.

Kaarina Hazard on tasa-arvoinen feministi, joka löytää katveistakin heikomman tai syrjäytyneen, jonka puolesta puhua ja ottaa kantaa. Ansiokasta on myös hänen vahva mutta kiihkoton argumentointinsa esim. Pressiklubissa. Hän puhuu sanojen voimalla, ei keuhkoamalla tai agitoimalla.

Larin Parasken tavoin hän tarttuu aiheisiin, jotka ovat toisille liian rumia tai iljettäviä, nähden niiden kauneuden ja herkkyyden sekä piilevän merkityksen yhteiskunnallisen omantunnon heräämiseen. Esimerkiksi Liian paksu perhoseksi -tulkinta oli rohkea ja uskottava, sekä äärimmäisen sympaattinen ison naisen esille tulo.

Larin Paraske oli inkeriläisistä runolaulajista kuuluisin ja saavutti kansantaiteen ikonin aseman jo aikalaistensa keskuudessa. Larin Paraske -palkinnon ovat aiemmin saaneet mm. runolaulaja, MuTIlona Korhonen 2012, urheilutoimittaja Antero Mertaranta 2011, kansanmuusikko Sari Kaasinen 2010, runoilija Heli Laaksonen 2009, toimittaja, kirjailija Umayya Abu-Hanna 2008, kirjailija Anna Kortelainen 2007, näyttelijä Eila Roine 2006 ja rap-muusikko Mariska 2005.

Lisätietoja:           toiminnanjohtaja Sirpa Huttunen puh. 050 520 1314 ja 09 604 791

sirpa.huttunen@kalevalaistennaistenliitto.fi

Kuva Heini Lehväslaiho/Teos

 

Liitetiedostot

Kalevalaisten Naisten Liitto on perinne- ja kulttuurijärjestö, joka tekee valtakunnallista kulttuurityötä. Liiton 60 jäsenyhdistystä rikastuttaa paikallista kulttuurielämää eri puolilla maatamme. Jäseniä yhdistyksissä on yhteensä yli 4000. Vuosittain vaihtuvan teeman alla järjestämme kulttuuritapahtumia, seminaareja ja matkoja. Kalevalaisuuden etsiminen nykyajasta on naisverkostomme kokoava voima. Liitto omistaa Kalevala Koru Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs