Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kaamos skapar ljus i huvudbiblioteket 6.11.

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Kaamos skapar ljus i huvudbiblioteket 6.11.

Pressmeddelande.
Publicerad: 29.10.2015 kl. 12:36
Utgivare: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Teman för årets Kaamos är facklitteratur och finsk kultur i Sverige. Det femte Kaamos går av stapeln på Svenska dagen. Som en röd tråd genom programmet går frågor rörande identiteter, känslan av främlingskap, vistelser i främmande kulturer, översättningar från och till ett annat språk och en annan kultur. Som vanligt går en del av samtalen och föreläsningarna på svenska. Huvudbiblioteket är öppet till kl. 24.


Axplock ur det mångsidiga programmet

HEM. Någonstans är en poetisk dokumentärfilm av Lotta Petronella. Den ställer en vågad fråga: Hittar människans själ någonsin hem?  Filmen visas i Studion kl. 14.00 och 21.00 och den har engelsk text. Mats Wickström talar om det högaktuella temat invandring ur ett sverigefinskt perspektiv i Studion kl. 20.00.

Temat facklitteratur behandlas bl.a. genom spel. Fack-Finlandiabelönade Elina Lappalainen talar om uppkomsten av populära spel (Hittipelien syntytarinoita) i ungdomsavdelningen Storys ”amfiteater” kl. 17.00. Siru Kainulainen berättar i sin tur om olika sätt att greppa den mångfasetterade nutidspoesin i Finland i Studion kl. 18.00.

Också minstingarna i familjen har sitt eget program. På barnavdelningen Saga blir det Dinovemeber kl. 17.00 - 19.00, en fotoverkstad där man försöker komma leksaksdinosauriernas nattliga äventyr på spåren.

Kvällen når sin höjdpunkt i en Sverige-Finland After Skweee landskamp:
Pavan (Stockholm) & Joxaren (Stockholm) vs.  Mesak (Helsingfors) & Claws Costeau (Åbo). Fackavdelningen kl. 22.30 – 23.30.

Dagens program i sin helhet finns i händelsekalendern för Åbo med omnejd.

Ytterligare information:
Gunnar Högnäs, informatiker
Åbo stadsbibliotek
Tfn. 02 2620636
gunnar.hognas@turku.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs