Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Jyväskylän amk tiedottaa: Musiikkikampuksen orkesteri esittää wieniläisklassikoita

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän amk tiedottaa: Musiikkikampuksen orkesteri esittää wieniläisklassikoita

Tiedote.
Julkaistu: 13.04.2012 klo 11:52
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Tiedote 13.4.2012

Musiikkikampuksen orkesteri esittää wieniläisklassikoita

Maanantaina 16.4. klo 19 kuullaan Hannikaissalissa wieniläisklassikoita musiikkikampuksen orkesterin esittämänä. Konsertin ohjelmassa kuullaan klassismin ajan mestariteoksia: Haydnin Pianokonsertto D-duuri, Mozartin Sinfonia No. 25 g-molli ja Beethovenin Egmont alkusoitto. Konsertin johtaa Evgeny Smirnov ja solistina toimii pianisti András Szabó.

Wieniläisklassikoita-konsertin taustavoimana on JAMKin musiikin koulutusohjelmassa opiskeleva venäläissyntyinen Evgeny Smirnov. ”Huomasin maaliskuisen Juhani Heinonen -viulukilpailun yhteydessä, että opiskelijat ovat kiinnostuneita orkesterisoittamisesta enemmän kuin mitä varsinaisiin opintoihin kuuluu”, Smirnov kertoo. ”Tästä syystä päätin selvittää, löytyisikö Suomalaiselta musiikkikampukselta innokkaita muusikoita tällaiseen projektiin, jonka puitteissa voisimme esittää näitä upeita orkesteriteoksia. Ja löytyihän heitä”, Smirnov jatkaa. Konsertin kapellimestari Evgeny Smirnovilla on orkesterinjohdon tutkinto Petroskoin konservatoriosta ja tällä hetkellä hän opiskelee JAMKissa pop/jazz pianonsoittoa.

Orkesterimuusikoiden kiinnostusta projektiin lisäsi myös palkitun pianisti András Szabón lupautuminen konsertin solistiksi. András Szabó on opiskellut Székesfehérvárin ja Budapestin konservatorioissa sekä myöhemmin Debrecenin yliopistossa. Tammikuussa 2012 Leevi Madetoja -pianokilpailussa hän sijoittui toiseksi. Pianonsoiton lisäksi Szabó on suorittanut ammattitutkinnon urkujen soitossa sekä voittanut palkintoja useissa kansainvälisissä urkukilpailuissa. Tällä hetkellä hän opiskelee pianonsoittoa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa Oleg Manturin johdolla. 

Lisätiedot ja haastattelut (englanniksi):

Evgeny Smirnov, 046 526 1012, evgenysmirnov362@gmail.com
András Szabo, 044 964 7522, mymail.szabo@gmail.com

 

Katri Kunelius
Tiedottaja
+358 40 730 3768
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs