Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Jyväskeskuksen Rossoon keskisuomalaista osaamista esittelevä teematerassi

Osuuskauppa Keskimaa

Jyväskeskuksen Rossoon keskisuomalaista osaamista esittelevä teematerassi

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2011 klo 14:41
Julkaisija: Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaa Osk:n omistaman Jyväskeskuksen Rosson yhteyteen on avattu keskisuomalaista muotoilua ja saunaosaamista tunnetuksi tekevä Sauna Bar.

 

Jyväskeskuksen Rosson Sauna Bar on toteutettu yhteistyössä Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykesin suojissa syntyneen Sauna from Finland ry:n kanssa.

– Sauna from Finland ry:n tarkoituksena on luoda uusia palveluja ja uusia innovaatioita yritysten verkostoitumisen ja voimavarojen yhdistämisen kautta. Sauna from Finland –konseptin ensimmäinen Sauna Bar avattiin viime kesänä Harjun stadionille. Nyt Sauna Barin uusi evoluutioversio saadaan kaupungin ydinkeskustaan, kuvailee Sauna from Finlandin toiminnanjohtaja Carita Harju.

– Kaupungin sekä useiden yritysten kanssa hyvässä yhteistyössä syntynyt teematerassi istuu mainiosti liiketoimintaamme. Sauna Barissa tuomme esiin keskisuomalaista osaamista, monipuolistamme kaupunkikuvaa ja vahvistamme Jyväskeskuksen imagoa. Uusi, massasta erottautuva innovaatio tulee varmasti herättämään kiinnostusta ja jäämään elämyksellisyytensä ansiosta kävijöiden mieleen, Keskimaan ravintolakaupan ryhmäpäällikkö Mikko Parviainen ennakoi.

 

Sauna Bar on rakennettu Jyväskeskuksen Telefoonikujan puoleiselle seinustalle. Asiakaspaikkoja on yhteensä 55.

Terassin suunnittelusta on vastannut nuori jyväskyläläismuotoilija Janne Tyynismaa Muotoilu- ja tilasuunnittelutoimisto Saarikoski Tyynismaa Oy:stä.

– Halusimme lähteä luomaan kaupungin keskustaan paikkaa, joka muistuttaa suomalaisesta saunaperinteestä modernilla tavalla, ja tarjoaa samalla kaupunkilaisille mahdollisuuden irrottautua arjesta. Sauna Bar on esimerkki siitä, että ravintolan terassi voidaan toteuttaa aivan uudella tavalla. Tämä on ollut todella mielenkiintoinen hanke suunnittelijalle, Janne Tyynismaa toteaa.

 

Alun perin huikeana ajatuksena oli, että saunaterassilla olisi ollut jopa lämpiävä kiuas. Tänä kesänä Rosson terassilla ei kuitenkaan löylyjä heitellä. Silti rantasaunan tunnelmaan on helppo päästä sisään saunamaisten kalusteiden sekä erilaisten sisustuselementtien, kuten saunavastojen ja –kiulujen ansiosta. Teemaan johdattaa Sokoksen kodin osaston saunatuotenurkkaus terassin ovenpielessä. Saunatunnelmaa vahvistavat lisäksi erilaiset ääni- ja tuoksutehosteet.

 

Sauna Barin kaikki puuosat sekä pöydät ja tuolit on valmistanut, toimittanut ja asentanut vaajakoskelainen Siparila Oy.

– Pidämme teematerassia tärkeänä kohteena, jossa pääsemme esittelemään innovatiivisia, yksilöllisiä ja kuluttajaystävällisiä ratkaisujamme kokonaisuutena.  Sauna Barissa esillä ovat sekä modernia ajattelua edustava piilokiinnitettävä ulkoverhousjärjestelmämme että ajatonta kestävää tyylikkyyttä edustava kalustesarjamme, jonka istuimissa on tietynlaista laudemaisuutta. Materiaalina kalusteissa on käytetty suomalaista lämpökäsiteltyä mäntyä, myyntijohtaja Lauri Perälä Siparilalta korostaa.

Siparilan lisäksi terassin kalustamisessa on mukana muuramelainen Harvia Oy, jonka kiukaat toimivat ”löylyhuoneessa” pöytinä.

Sauna Barin elämyksellisyys syntyy paitsi miljööstä, myös varta vasten terassille suunnitellusta menusta.

– Terassin ruokalistan punaisena lankana ovat lähiruoka ja paikalliset tuotteet. Pääyhteistyökumppanimme ruokalistan toteuttamisessa on kangasniemeläinen Roinilan Aromiliha Oy, jonka tuotteista käytämme terassin annoksissa makkaraa ja savukylkeä. Teema huomioidaan myös tarjoilussa. Esimerkiksi terva-arominen saunaolut tarjoillaan kiuluissa, ravintolapäällikkö Tuula Aberni kuvailee.

 

Keskisuomalaisen kesäsaunakauden avajaisia Sauna Barissa vietetään juhannusviikolla tiistaina 21.6. kutsuvierastilaisuutena kello 16-18, minkä jälkeen terassi on avoinna kaikille asiakkaille. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tutustumaan Sauna Bariin kello 15 alkaen.

Paikan päällä ovat tavattavissa edustajat kaikista teematerassin toteutuksessa mukana olevista yrityksistä.

Tilaisuudessa julkistetaan myös Sauna from Finlandin suojissa syntynyt, Keijo Taskisen kirjoittama ja Kirjakaaren kustantama saunakirja Sauna Puhtaasti suomalainen.

 

Lisätietoja

 

Keskimaa Osk:

ryhmäpäällikkö Mikko Parviainen, 0500 635 020

ravintolapäällikkö Tuula Aberni, 040 834 4557

 

Sauna from Finland:

toiminnanjohtaja Carita Harju, 040 566 2481

 

Saarikoski Tyynismaa Oy:

muotoilija Janne Tyynismaa, 040 555 4671

 

Siparila Oy:

Keskimaa Osk on vähittäiskauppaa sekä matkailu- ja ravitsemiskauppaa ja liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 660 miljoonan euron vuosimyynnillään. Asiakasomistajia on yli 108 000. Keskimaa työllistää noin 1900 keskisuomalaista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs