Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Jyrki Kankaan muotokuva paljastettiin Metsähallituksen pääkonttorissa

Metsähallitus

Jyrki Kankaan muotokuva paljastettiin Metsähallituksen pääkonttorissa

Tiedote.
Julkaistu: 29.01.2016 klo 14:30
Julkaisija: Metsähallitus

Metsähallituksen 14. pääjohtajan Jyrki Kankaan muotokuva paljastettiin tänään Metsähallituksen pääkonttorissa Vantaalla. Metsähallitusta vuosina 2007-2014 johtaneen Jyrki Kankaan muotokuvan on maalannut muotokuvamaalari Dmitri Zudov.

- Muotokuvasta tuli monella tapaa näköinen. Siinä on luonnon elementtejä, tukevaa tukkimetsää, palvelurakenteita ja harmonista kokonaisuutta. Pidän tästä tunnelmasta ja taulun hengestä. Tavallaan se henkii myös sellaista yhtenäistä Metsähallitusta, jonka eteen koetin pääjohtajana ponnistella, kuvaili pääjohtaja Jyrki Kangas teosta tilaisuudessa.

Dmitri Zudovin maalaama muotokuva ei ole ihan perinteinen, sillä siihen on ikuistettu myös Kankaan perheen koira Metu ja teoksen taustalla näkyvät Lieksan Neitikosken maisemat. Kangas kehui Zudovin paneutuneen mallinsa mielenmaisemiin ja saaneen taulusta sielukkaan.

Itä-Suomen yliopiston metsäbiotalouden professorina toimiva Kangas totesi puheessaan myös Metsähallituksen tavoitteiden ja laajan tehtäväkirjon luovan kestävän pohjan biotaloudelle ja toivoi ”kansalainen Kankaana” kokonaisuuden jatkossakin säilyvän mahdollisimman yhtenäisenä.

Kankaan pääjohtajakausi oli hyvin menestyksekäs. Hänen kaudellaan valtiolle maksettiin tuloutusta 750 miljoonaa euroa ja luontopalvelut käytti palveluihin 350 miljoonaa euroa. Luvut kertovat siitä, kuinka hyvin Kangas sovitti yhteen luonnonvarojen monipuolisen hyödyntämisen ja suojelun. Kankaan kauden aikana käynnistettiin myös Suomen historian laajin kulttuuriperintöinventointihanke, jossa inventoitiin kuuden vuoden aikana noin 4 miljoonaa hehtaaria valtion monikäyttömetsiä. Onnistuminen näkyi lisäksi sidosryhmien ja asiakkaiden arvostuksessa, joka nousi korkealle.  

- Jyrkin kausi tulee jäämään historiankirjoihin toiminnan ja tulosten voimakkaan kasvun kautena ja samanaikaisesti kautena, jolloin sidosryhmien luottamus ja yhteistyö syvenivät entisestään, totesi Metsähallituksen hallituksen puheenjohtaja Arto Tiitinen.


Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Juha Mäkinen, puh. 0206 39 4224

Taiteilijasta:

Arvostetussa Moskovan Akateemisessa Surikov –instituutissa taiteilijankoulutuksen saanut Dmitri Zudov (s. 1976) tunnetaan erityisesti historia-aiheisista maalauksista ja hän järjestää näyttelyitä ympäri maailmaa. Zudov on maalannut myös 21 teosta käsittävän Suomalaisia vaikuttajanaisia -muotokuvasarjan Moskovan YK-tiedotuskeskuksessa kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi pidettyyn kutsunäyttelyyn vuonna 2010. 

http://www.dmitrizudov.com/muotokuvamaalari.html

 
Metsähallitus hoitaa ja hallinnoi valtion omistamaa maa- ja vesialuetta ja vaalii luontoarvoja suojelu- ja monikäyttömetsissä. Metsähallitus toimittaa puuta teollisuuden käyttöön vuosittain noin 350 miljoonan euron arvosta ja työllistää tuhansia ihmisiä.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs