Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Jörn Donnerin luento ja muuta ohjelmaa liittyen Salaista jääkäripostia –näyttelyyn

Postimuseo

Jörn Donnerin luento ja muuta ohjelmaa liittyen Salaista jääkäripostia –näyttelyyn

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2016 klo 06:00
Julkaisija: Postimuseo

Postimuseon jääkäreiden kirjeisiin ja päiväkirjoihin pohjautuva Salaista jääkäripostia -näyttelyn oheisohjelma tarjoaa kevään aikana luentoja, opastuksia ja elokuvaesityksen.

Keskiviikkona 6.4. klo 18 tutkija, FT, Tuomas Hoppu kertoo kirjoittamastaan kirjasta Jääkärit Saksan tiellä. Keskiviikkona 13.4. klo 18–20 on vuorossa elokuva Jääkärin morsian, vuodelta 1931. Tuomas Hoppu alustaa elokuvan.

Jääkärit Saksan tiellä -kirja tarjoaa kirjeisiin ja päiväkirjoihin pohjautuvan näkökulman jääkärien historiaan. Se kertoo jääkäreiden vaiheista ja keskittyy heidän henkilökohtaisiin kokemuksiinsa Saksan vuosien aikana. Nuoret sotilaat kirjoittavat syvimmistä tunnoistaan, toivosta ja epätoivosta, pettymyksestä ja ilon hetkistä. Päiväkirjoista ja kirjeistä välittyy joukon tunnelmia ja mielialoja koulutuksessa, rintamalla ja vapaa-aikana.

Keskiviikkona 20.4. klo 19 kirjailija Jörn Donner tulee kertomaan aiheesta: ” Isäni Kai Donner jääkäriliikkeen taustavoimana”.

Tuntia ennen luentoja ja elokuvaesitystä on opastus näyttelyyn. Opastuksille on Vapriikin pääsymaksu 4/10 euroa ja luennolle sekä elokuvaesitykseen vapaa pääsy. Koko oheisohjelma löytyy osoitteesta: http://www.postimuseo.fi/info/ajankohtaista

Lisätietoja antaa viestintäsuunnittelija Hleena Pärssinen puh. 0400 806909, helena.parssinen@postimuseo.fi

Postimuseo, museokeskus Vapriikissa, Alaverstaanraitti 5, Tampere.

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs