Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Jonas Gardellin Kaikki on kohta hyvin saa kantaesityksensä 14.10.

Tampereen Työväen Teatteri

Jonas Gardellin Kaikki on kohta hyvin saa kantaesityksensä 14.10.

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2014 klo 14:15
Julkaisija: Tampereen Työväen Teatteri

MEDIATIEDOTE 8.10.2014

Jonas Gardellin Kaikki on kohta hyvin saa kantaesityksensä 14.10.
Puhuttava menestyssarja Älä pyyhi kyyneleitä paljain käsin alkoi näytelmästä

Tampereen Työväen Teatterin Kellariteatterissa saa 14.10. Suomen kantaesityksensä Jonas Gardellin näytelmä Kaikki on kohta hyvin (Ömheten). Se kertoo tarinan nuorista Rasmuksesta ja Benjaminista, joiden rakkaudella on aikaraja. Eletään 1980-lukua ja maailma joutuu tekemisiin uuden viruksen kanssa, joka iskee ensimmäiseksi homoyhteisöön. Millaista oli elää parantumattoman sairauden varjossa? Millaista oli rakastaa, kun tiesi lopulta jäävänsä yksin? Ja toisaalta miten leimaavaan sairauteen suhtautui oma perhe, omat vanhemmat?

Vaikka tulevaisuutta varjostaa tieto lopullisuudesta, Rasmus ja Benjamin yrittävät rakastaa toisiaan koko elämänsä edestä. Yllätysvierailulle saapuvat Benjaminin vanhemmat joutuvat kohtaamaan omat pelkonsa. Halu rakastaa ja tukea kilpailee heidän avuttomuutensa ja ennakkoluulojensa kanssa eikä koomisiltakaan tilanteilta voida välttyä.

Näytelmän ohjaa Miika Muranen, rooleissa on TTT:n uusi kiinnitys Severi Saarinen, Juha-Matti Koskela, Minna Hokkanen, Vesa Kietäväinen ja Noora Karjalainen.

Näytelmän Kaikki on kohta hyvin (Ömheten) on kirjoittanut ruotsalainen Jonas Gardell (s.1963) vuonna 1989. Kirjoitettuaan näytelmän Gardell ryhtyi työstämään samasta aiheesta kolmiosaista kirjasarjaa. Syntyi ilmiö: Älä pyyhi kyyneleitä paljain käsin, joka on ollut niin myynti- kuin arvostelumenestyskin. Sen pohjalta tehty tv-sarja sai Ruotsissa miljoonia katsojia. Se on ollut suosittu Suomessakin ja se nähtiin uusintana viimeksi syksyllä 2014. Sarjan nimi tulee tositapauksesta, jossa vanhempi sairaanhoitaja moittii nuorempaa kolleegaa, joka juuri on pyyhkäissyt kuolevan aids-potilaan poskelta kyyneleen ilman kumihanskoja.

Älä pyyhi kyyneleitä paljain käsin kirjan osat ovat Rakkaus (2012), Sairaus (2013) ja Kuolema (2014). Jonas Gardell itse sanoo, että hän ei kirjoittanut vain yhtä vaan monta kirjaa, jotta ihmiset joutuisivat odottamaan jatko-osia. Hän halusi saada kaikki rakastamaan noita poikia ja itkemään, kun he kuolevat. – Kukaan ei surrut heitä silloin, nyt he ovat ansainneet kaikki kyyneleet. 

Ohjaaja Miika Muranen (s. 1983) on Tampereella asuva teatteriohjaaja. Hän valmistui Teatterikorkeakoulusta vuonna 2009 ja työskentelee tällä hetkellä freelancerina. Muranen on ohjannut niin musikaaleja, lastenteatteria, komediaa kuin draamaakin ympäri Suomea. Hänen teoksiaan on nähty mm. Tampereen Teatterissa, AHAA Teatterissa, Lahden ja Jyväskylän kaupunginteattereissa. Tärkeimmäksi työkseen Miika nostaa musiikkiteatterisovituksensa ja ohjauksensa näytelmästä Niskavuoren naiset. Ohjaamisen ohella hän käsikirjoittaa ja näyttelee.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
tiedottaja Sari Andersson, sari.andersson@ttt-teatteri.fi, 050 5969 069
Näytelmän sivut http://www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto/kaikki-on-kohta-hyvin
Näytelmän teaser https://www.youtube.com/watch?v=B9zIkj7h1Oc
Pressikuvia http://www.ttt-teatteri.fi/mediagalleria/kaikki-on-kohta-hyvin-pressikuvat

 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs