Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » John Boynen Leijuva poika on ylistys erilaisuudelle

Bazar Kustannus Oy

John Boynen Leijuva poika on ylistys erilaisuudelle

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2014 klo 10:27
Julkaisija: Bazar Kustannus Oy

Mikä on normaalia ja mikä outoa? Leijuva poika kertoo kahdeksanvuotiaan pojan huimasta seikkailusta ilmojen halki. Se on tarina lapsista ja vanhemmista, joiden mielestä on outoa olla erilainen kuin muut. Leijuva poika on nimetty ehdolle muun muassa The UKLA (The UK Literary Book Award) -palkinnon saajaksi.

Billy syntyi Brocketin perheeseen tuiki tavallisille vanhemmille, kahden lakimiehen tuiki tavalliseen perheenseen. Perheeseen kuuluu Billyn lisäksi sisko ja veli sekä Billyn koira Kapteeni Nemo. Vanhempien pahin painajainen on erottua joukosta. Eikä Billy ole kuin muut. Hän uhmaa painovoimaa, ja leijuu. Vuosien kuluessa huomiota herättävän pojan piilottelu käy vanhempien voimille. Eräänä iltana lasten jo nukkuessa he istuvat alas punomaan kamalaa suunnitelmaa. Äiti vie Billyn kävelylle ja päästää pojan irti. 

Billy leijuu yhä korkeammalle ja korkeammalle, kunnes törmää kuumailmapallolla matkaavaan pariskuntaan ja pääsee aloittamaan huiman seikkailunsa maailman eri kolkkiin. Ja kun jännittävä ja riemukas seikkailu ympäri maailman vie Billyn lopulta takaisin kotiin, on Billy valinnan edessä.

Leijuva poika on värikäs ja hulvaton tarina pojasta, joka ei ole kuten muut. Tarina tutustuttaa lukijan erilaisiin ihmisiin ja elämäntapoihin ja johdattaa pohtimaan erilaisuutta vakavastikin. Kirjan kuvituksen on tehnyt Oliver Jeffers.

Irlantilainen John Boyne (s. 1971) asuu Dublinissa, Irlannissa. Hän on opiskellut East Anglian yliopistossa. Boynelta on julkaistu neljä nuorille lukijoille suunnattua romaania, joista on suomennettu Poika raidallisessa pyjamassa (2009) ja Nooa Notkoniitty karkaa kotoa (2011). Uusin lastenromaani Stay Where You Are & Then Leave julkaistiin maaliskuussa 2014. Lisäksi Boyne on kirjoittanut yhdeksän romaania aikuisille. Niistä on suomennettu Kapina laivalla (2009), Tarkoin vartioitu talo (2011) ja Kuudes mies (2013). Boynen romaaneja on käännetty 46 kielelle. 

Englanninkielinen alkuteos: The Terrible Thing That Happened to Barnaby Brocket
Suomennos: Laura Beck
Sidottu / 269 sivua
ISBN: 9789522790897
KL: 84.2
Kuvitus: Oliver Jeffers
Julkaisupäivä: 10.4.2014

"Häpeilemätön ja monin paikoin virkistävän hullunkurinen... Tarinassa on juuri sitä samaa mitä hitsiä tapahtuu seuraavaksi -tunnelmaa kuin Dahlin ja Ibbotsonin romaaneissa."
The Guardian


Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet  

Bazar Kustannus Oy, viestintäpäällikkö Vilja Perttola, puh. 040 755 3319, vilja@bazarkustannus.fi
 

Liitetiedostot

Bazar Kustannus Oy on osa pohjoismaista Bazar Publishers -kustantamoryhmää. Suomessa Bazar Kustannus kustantaa pääasiassa käännöskirjallisuutta, mutta tavoitteena on tehdä myös suomalaista kirjallisuutta tunnetuksi muissa Pohjoismaissa. www.bazarkustannus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs