Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Johanna Ruohonen Taidekoti Kirpilän johtajaksi

Suomen Kulttuurirahasto

Johanna Ruohonen Taidekoti Kirpilän johtajaksi

Nimitys.
Julkaistu: 26.09.2014 klo 13:55
Julkaisija: Suomen Kulttuurirahasto

Filosofian tohtori Johanna Ruohonen on valittu Taidekoti Kirpilän johtajaksi sekä erityisasiantuntijaksi Suomen Kulttuurirahastoon. Hän aloittaa tehtävässä 1.8.2015 palattuaan ulkomailta. Kirpilän vt. johtajana toimii 1.10.2014–31.7.2015 filosofian maisteri Olli Vallinheimo. Taidekoti Kirpilää vuodesta 2009 johtanut filosofian tohtori Ira Westergård siirtyy lokakuun alussa Suomen kansallisgalleriaan kuuluvan Sinebrychoffin taidemuseon intendentiksi.

Johanna Ruohonen on valmistunut filosofian tohtoriksi Turun yliopistosta vuonna 2013. Ruohosen taidehistorian alaan kuuluva väitöskirja tarkasteli suomalaista taidepolitiikkaa ja sotienjälkeistä julkista maalaustaidetta. Hän on työskennellyt mm. Wäinö Aaltosen museossa sekä kuvataidekriitikkona Turun Sanomissa.

Taidekoti Kirpilä on lääkäri Juhani Kirpilän (1931–1988) Suomen Kulttuurirahastolle lahjoittama koti, jossa on esillä hänen keräämänsä suomalaisen taiteen kokoelma. Taidekoti avattiin yleisölle kesäkuussa 1992. Se sijaitsee Pohjoisella Hesperiankadulla töölöläisen funkistalon ylimmässä kerroksessa.

 

Lisätiedot:

Johanna Ruohonen, puh. 040 516 3475
- Haastattelupyynnöt myös Kulttuurirahaston viestinnän kautta, annakaisa.tavast@skr.fi

www.taidekotikirpila.fi

 

Liitetiedostot

Suomen Kulttuurirahasto on yksityinen säätiö. Se tukee maamme kulttuurielämää myöntämällä apurahoja keskusrahastosta ja 17 maakuntarahastosta tieteen, taiteen ja kulttuurielämän eri aloilla toimiville henkilöille ja yhteisöille. Kulttuurirahastolla on myös omaa kulttuuritoimintaa. Lisätiedot osoitteesta www.skr.fi.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs