Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » INBJUDAN till vernissage 5.9: MEERI KOUTANIEMI - JORDLÖSA

Finska Missionssällskapet

INBJUDAN till vernissage 5.9: MEERI KOUTANIEMI - JORDLÖSA

Pressmeddelande.
Publicerad: 01.09.2016 kl. 17:39
Utgivare: Finska Missionssällskapet

Välkomna på vernissage den 5 september klockan 16-16.45 utanför Kampens kapell, Simonsgatan 7, Helsingfors.

Utställningen Jordlösa visar fotografen Meeri Koutaniemis dokumentation från Finska Missionssällskapets verksamhetsområde i Colombia. Bilderna hör samman med personintervjuer gjorda av journalist Lea Pakkanen, fredsexpert vid Finska Missionssällskapet.

Vid vernissagen, utanför kapellet, berättar Koutaniemi och Pakkanen om de jordlösas situation i Colombia. Chefredaktör Jouni Kemppainen från Masseudun tulevaisuus kommenterar deras anföranden. Finska Missionssällskapets kommunikationsdirektör Iiris Kivimäki leder diskussionen. Efteråt är det fritt fram att bekanta sig med utställningen i kapellet.

Det finns mer än sex miljoner flyktingar i Colombia. Konflikten, som pågått i mer än 50 år, har tvingat familjer på flykt från sina hem och odlingsmarker. Majoriteten av de interna flyktingarna är bönder, vars utkomst är helt beroende av tillgången till mark.

Hoppet om en bättre framtid gror trots allt i Colombia. Regeringen och FARC skrev under ett fredsavtal i augusti 2016 och det kommer att hållas en folkomröstning för att ratificera avtalet.

Utställningen ingår i Finska Missionssällskapets Utjämningskampanj, i kamp för de fattigast rätt till mark i u-länderna. Läs mera på www.utjämning.fi

Utställningen Jordlösa visas 5-11.9 i Kampens kapell (Simonsgatan 7, Helsingfors). Öppethållningstider: må-fr 8-20, lö-sö 10-18.

Mera information ges av Minna Havunen, Finska Missionssällskapet, tfn 040 6326 099, minna.havunen@suomenlahetysseura.fi

PRESSBILD: Rosa. Foto: Meeri Koutaniemi

Bilagor

Finska Missionssällskapet verkar för mänskliga rättigheter och utrotar fattigdom i 30 länder, tillsammans med lokala samarbetskyrkor och partnerorganisationer. Finska Missionssällskapet grundades 1859 och är en internationell aktör inom Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. Finska Missionssällskapet är utrikesministeriets partnerorganisation och en av de största finländska organisationerna inom utvecklingssamarbetet. www.finskamissionssällskapet.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs